Gustul unei bauturi fine este influentat in mod decisiv de temperatura la care este servita. Acesta este motivul pentru care pe etichete se insista asupra conditiilor de pastrare, iar retetele de cocktail indica inclusiv cantitatea de cuburi ori fulgi de gheata care trebuie adaugata.
Patronii si administratorii de restaurante, baruri, cafenele sau cofetarii trebuie sa tina seama de aceste aspecte, pentru a avea parte de clienti satisfacuti si, automat, de o afacere infloritoare. In acest scop, este important sa achizitioneze cele mai noi si performante modele de frigider bauturi.
Un astfel de echipament indeplineste nu mai putin de trei functii importante. In primul rand, permite pastrarea fiecarui tip de bautura la temperatura exacta recomandata pentru servire, ceea ce garanteaza faptul ca isi va mentine gustul, culoarea si aroma specifice.
In al doilea rand, tocmai datorita faptului ca este asigurata o temperatura ideala, toate produsele vor fi depozitate in conditii optime pana la sfarsitul perioadei de garantie, fara vreun risc de alterare. Astfel, se reduce considerabil risipa. In plus, un frigider de bauturi contribuie la realizarea de economii si prin faptul ca modelele cele mai recente sunt fabricate astfel incat sa functioneze cu un consum redus de energie.
Functia estetica a echipamentului este, la randul sau, decisiva. Cu ajutorul sau devine posibila aranjarea si expunerea produselor intr-o maniera cat mai atragatoare, care va trezi pofta clientilor de a servi anumite produse si ii va determina sa le comande mai frecvent si in cantitate mai mare.
In oferta Fresco Expert sunt disponibile, in acest moment, numeroase modele performante, de ultima generatie. Iata care sunt principalele caracteristici la care este nevoie sa fiti atent, in momentul achizitionarii unui astfel de echipament!
Caracteristicile de baza ale unui frigider de bauturi
Principalul element de care trebuie sa tineti cont se refera la temperatura pe care o genereaza echipamentul cumparat. Exista, de exemplu, vitrine pentru bauturi care permit pastrarea lichidelor la temperaturi cuprinse intre plus 1 si plus 10 grade Celsius. Un modul bar refrigerat, pe de alta parte, genereaza temperaturi usor diferite, cuprinse intre minus 2 si plus 8 grade Celsius. Este disponibila si o vitrina de congelare cu temperatura de lucru cuprinsa intre minus 18 si minus 22 de grade Celsius. Aceste diferente pot sa devina importante, in functie de caracteristicile fiecarui local si de licorile pe care le ofera cel mai frecvent clientilor.
Capacitatea de depozitare a echipamentului trebuie sa fie direct proportionala cu cantitatea de bauturi depozitate constant, in functie de fluxul de clienti. Unele echipamente au volumul de 133 sau de 201 litri, in timp ce alte modele ajung la 400, 500 sau 680 de litri.
Forma si dimensiunile unui frigider de bauturi sunt importante pentru a folosi cat mai bine spatiul din bar sau restaurant. Trebuie sa se incadreze armonios in decor si sa atraga atentia clientilor asupra produselor expuse, fara a ocupa insa mai mult spatiu decat este nevoie. O vitrina mai mica are greutatea de 70 de kilograme si dimensiunile de 450 x 605 x 1 835 de milimetri, in timp ce un echipament mai mare ajunge la 80 de kilograme si dimensiuni de 1350 x 520 x 900 milimetri.
Viziteaza magazinul online Fresco.ro si vei afla amanuntele necesare despre alte caracteristici, precum compania producatoare, clasa energetica sau pretul noilor modele de frigider bauturi!