Localități lipite de București, în pericol de carantină. Decizia ar putea fi luată azi

Localități lipite de București, în pericol de carantină. Decizia ar putea fi luată azi

Situația devine tot mai gravă în localitățile din proximitatea Bucureștiului, unde rata de infectare depășește și 10 cazuri la mia de locuitori.

Două localități din apropiere de București ar putea fi închise. DSP Ilfov a propus intrarea în carantină, de joi seară, a comunelor Berceni și Clinceni. Medicii de la DSP au înaintat propunerile către autoritățile județene după ce în aceste localități rata de infectare a depășit 10 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov va decide în aceste zile măsurile care se vor impune în aceste localități, nu inainte de a consulta autoritățile din București. Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menține până în data de 26 noiembrie.

Primarul comunei Berceni a anuntat pe Facebook măsura care ar putea intra in vigoare joi, 19 noiembrie, de la ora 22.00. Decizia a fost luata dupa ce rata de incidenta a ajuns la 10,11 la mia de locuitori. Anuntul a fost facut chiar de primar, care atrage atentia asupra faptului ca oamenii vor putea circula doar pe baza declaratiei pe propria raspundere.

„Oricat ne-am fi dorit ca evolutia cazurilor de COVID-19 sa aiba un trend descendent, se pare ca ne alaturam celorlalte localitati din Ilfov care intra in carantina. Drept urmare, va aduc la cunostinta ca incepand de maine, ora 22:00, vom putea circula doar pe baza de adeverinta – de la angajator, sau adeverinta pe propria raspundere”, a scris primarul pe Facebook.

Decizie de ultimă oră a autorităţilor: municipiul Constanţa va intra în carantină. Decizia a venit miercuri seară de la Inspectoratul Naţional de Sănătate Publică şi a fost confirmată presei şi de prefectul Constanţei.

În urma hotărârii care se va lua joi, se va decide şi data la care municipiul Constanţa va intra în carantină. Decizia se poate aplica chiar a doua zi, vineri, sau se poate aştepta până după trecerea week-end-ului. Rata de infectare pe municipiul Constanța este de 8.78, iar pe județ, 5.81.