Fara doar si poate, civilizatia antica egipteana ramane un domeniu fascinant chiar si in zilele noastre, fiind o sursa importanta de inspiratie pentru scriitori, producatori de filme si seriale sau jocuri video. Nici nu e de mirare daca tinem cont doar de faptul ca modul in care au fost construite celebrele piramide din Egipt ramane in continuare unul din cele mai mari mistere ale lumii, in ciuda numeroaselor teorii lansate de-a lungul timpului.
Daca cele mai recente filme (cu pretentii) din acesta categorie, The Mummy (2017) – cu Tom Cruise, Sofia Boutella si Russell Crowe sau Gods of Egypt (2016) – cu Gerard Butler si Nikolaj Coster-Waldau, nu au avut parte totusi de atat de mult succes pe cati bani au fost investiti in realizarea lor, o parte din jocurile video inspirate din Egipt au foarte multi fani si in prezent. In cele ce urmeaza o sa amintim cateva dintre cele mai celebre titluri, foarte populare si in prezent in randul celor pasionati de piramide, mumii, faraoni, comori si alte simboluri caracteristice Egiptului Antic.
Tomb Raider
Pus la punct in anul 1996 pentru PlayStation, jocul Tomb Raider a cucerit rapid publicul, devenind si mai popular odata cu lansarea (in 2001) pe marile ecrane a filmului cu acelasi nume, film ce avea sa ramana de referinta pentru Angelina Jolie, cea care interpreta rolul Larei Croft, frumoasa arheoloaga mereu in cautare de comori pierdute si aventuri fantastice. Pe langa varianta originala, cele mai populare variante ale jocului au fost Tomb Raider II (1997), Tomb Raider II: the Golden Mask (1999), Tomb Raider III (1998), Tomb Raider: Curse of the Sword (2001), Tomb Raider: The Prophecy (2002), Tomb Raider: Elixir of Life (2004) sau Lara Croft and the Guardian of Light (2010). In jocul original Tomb Raider, Lara Croft se duce in Egipt, unde lupta cu diferiti mutanti si descopera artefacte. In Tomb Raider: The Last Revelation (1999), eroina noastra se intoarce in Egipt, la Karnak, Alexandria, Cairo si Giza, pentru noi descoperiri incredibile si lupta din nou cu o serie de monstrii.
The Call of Duty: Black Ops III
Lansat la finalul anului 2015, The Call of Duty: Black Ops III face parte evident din franciza cu acelasi nume, una din cele mai de succes serii de jocuri video din istorie. In cazul acestei variante, jucatorii sunt purtati prin diferite tari, de la Singapore pana in Egipt. Una din cele mai apreciate misiuni la care jocul te provoaca are loc in gara Ramsees din Cairo.
Book of Ra
Lansat de compania Green Tube in martie 2005, Cartea lui Ra (Zeul Soarelui la egipteni) ramane unul din cele mai populare si captivante sloturi video chiar si dupa 14 ani. Beneficiind de o grafica atractiva, dublata de o coloana sonora cu accente orientale si runde bonus in timpul carora pot fi castigate pana la 50.000 de fise, Book of Ra a fascinat de-a lungul timpului numerosi fani ai genului. Desigur, exista si variante mai noi ale acestui slot clasic. De exemplu, la VladCazino Book of Ra este prezent in variantele Book of Ra Deluxe (2008) si Book of Ra Deluxe 6 (2015), ambele putand fi jucate pe bani reali sau virtuali.
Imhotep
Proiectat pentru 2-4 jucatori, Imhotep (Kosmos) este un joc in care participantii trebuie sa construiasca monumente ale Egiptului Antic, folosindu-se de blocuri mari de piatra. Pe parcursul celor 6 runde, jucatorii trebuie sa obtina blocurile de piatra necesare, sa le transporte pe barje si apoi sa le trimita in cele 5 zone pentru a obtine puncte. Cele 5 zone ale jocului, Piata, Piramidele, Templul, Camera Mortuara si Obeliscul, inseamna tot atatea moduri de obtinere a punctelor.