Siguranța locuinței tale este esențială atât pentru liniștea ta, dar și pentru a ține bunurile într-un loc sigur atunci când pleci de acasă.
Indiferent dacă locuiești la casă sau la apartament, un lucru e clar – nu ar trebui să-ți faci griji atunci când părăsești locuința. Motiv pentru care, mai ales dacă stai într-un loc mai izolat sau în care s-au petrecut recent incidente neplăcute, montarea unui sistem de supraveghere poate fi o idee bună.
Desigur, să investești în protecție e posibil să te coste niște bani de care momentan să nu dispui în totalitate. Dar pentru asta există soluții – poți solicita un credit nebancar. În acest fel te asiguri că poți pleca liniștit de acasă, fără griji în privința siguranței căminului.
Cum îți protejezi locuința
Supraveghere video
Prin intermediul telefonului mobil, poți vedea ce se petrece în curtea casei tale, chiar dacă te afli la distanță. Poți verifica starea locuinței cu ajutorul dispozitivelor conectate la telefon și vei primi notificări prin alertă în cazul în care sistemul detectează mișcări.
De asemenea, poți opta și pentru camere IP (Internet Protocol), camere care te anunță prin e-mail dacă a fost detectată mișcare în casa ta. Anumite modele permit și supravegherea pe timp de noapte, iar acest lucru te ajută să vezi ce se întâmplă în interiorul și la exteriorul casei tale, la orice oră.
Sisteme de iluminat inteligente
Prin intermediul funcțiilor pe care le poți controla de la distanță, sistemele de iluminat inteligente pot crea impresia că ești acasă chiar și atunci când nu ești. Folosind o aplicație instalată pe telefonul mobil care te ajută să iluminezi curtea sau locuința, poți ține persoanele nedorite departe de casa ta.
Mai mult decât atât, tot prin intermediul telefonului, poți porni televizorul sau computerul, astfel încât în locuință să existe și zgomot.
Sisteme de alarmă wireless
Sistemele de alarmă wireless sunt la mare căutare când vine vorba despre soluțiile de protecție pentru locuințe.
Ele sunt alcătuite dintr-un panou de control, senzori pentru uși și ferestre, dar și detectoare de mișcare. Alarma va porni în momentul în care sistemul detectează că cineva intenționează să pășească în locuința ta atunci când nu ești acasă.
Mai mult decât atât, dacă sistemul este dezarmat, vei primi o notificare prin SMS astfel încât să poți verifica rapid dacă unul dintre membrii familiei a dezactivat sistemul sau dacă în locuința ta au intrat oaspeți nedoriți.
Detectoare de fum și de inundații
Atunci când vine vorba despre supravegherea locuinței și despre riscurile la care este supusă casa ta, ar trebui să ai în vedere nu doar posibilele spargeri cauzate de hoți, ci și posibilele incendii sau inundații care îți pot distruge bunurile. Și chiar emisiile de gaz metan necontrolate care prezintă un pericol mortal.
Pentru a te ține departe de toate aceste pericole, poți monta detectoare de fum, gaz sau inundații. La fel ca în cazul sistemelor menționate mai sus, există sisteme pe care le poți monitoriza de pe telefonul mobil și care îți trimit notificări atunci când există probleme. Acest lucru te ajută să-ți aperi locuința și să-ți protejezi bunurile, indiferent dacă ești la serviciu, la cumpărături sau în concediu.
Cu toții știm că paza bună trece primejdia rea, motiv pentru care e bine să investești în soluții care te ajută să îți protejezi locuința. Dacă ai nevoie o de sumă de bani pentru a achiziționa și monta un sistem precum cele prezentate mai sus, completează-ți bugetul cu un credit rapid. Securitatea locuinței este esențială indiferent unde locuiești. Cel mai bine este să te ocupi de ea înainte să apară un incident.
Educă-ți copiii încă de mici
Este important ca micuții tăi să fie educați atunci când vine vorba de siguranța familiei și a casei tale. Copiii nu sunt pe deplin conștienți de pericole, însă este important să îi înveți să se descurce atunci când rămân singuri acasă sau atunci când se pregătesc să părăsească locuința.
Învață-i, de exemplu, să pornească sistemul de alarmă, să încuie și să descuie ușile, să folosească anumite aparate electrocasnice, dar și să știe ce să facă dacă ia ceva foc în bucătărie, dacă se declanșează alarma de fum, dacă este o pană de curent sau dacă bate cineva străin la ușă.