Inundații catastrofale în SUA – cel puțin 21 de morți și zeci de dispăruți

Inundații catastrofale în SUA – cel puțin 21 de morți și zeci de dispăruți

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor ”catastrofale” care au lovit statul Tennessee (sud), au anunţat duminică autorităţile americane.

Statul Tennessee a fost lovit sâmbătă de ploi calificate drept ”istorice” de serviciile meteorologice locale, provocând inundaţii de proporţii. Douăzeci de oameni au murit în oraşul Waverly, comitatul Humphreys, a declarat şeful poliţiei locale Grant Gillespie, într-o conferinţă de presă.

O altă persoană a fost găsită moartă într-o altă zonă, a precizat sursa citată, potrivit căreia bilanţul victimelor ar putea creşte.

Iniţial, poliţia a anunţat aproximativ 40 de dispăruţi, dar bilanţul a fost restabilit la 20, între care mai mulţi copii.

Guvernatorul statului Tennessee s-a deplasat la faţa locului duminică după-amiază. În cadrul unei conferinţe de presă, duminică, preşedintele american Joe Biden a transmis ”condoleanţe profunde” şi a anunţat că guvernul este ”gata să ofere asistenţă” sinistraţilor.