Generatoarele de curent: 5 sfaturi pentru o achiziție corectă

Generatoarele de curent: 5 sfaturi pentru o achiziție corectă

Cauți o sursă alternativă de energie (generatoare curent) care să te ajute să ai continuitate în activitățile zilnice și ești pe punctul de a face o achiziție în acest sens? Odată ajuns pe internet în căutarea produsului potrivit, vei remarca o serie de website-uri (unele de specialitate, altele generale) care oferă o varietate mare de generatoare.

 

Cum știi care este produsul care va răspunde cel mai bine nevoilor tale pe un termen cât mai lung și la costuri optime? Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să faci, pas cu pas, o achiziție corectă:

 1.Stabilește-ți criteriile de achiziție în raport cu scopul pentru care cumperi un generator de curent.

Unde va fi folosit acest generator și ce tipuri de consumatori vor fi conectați la el? În timp ce pentru o locuință sau o clădire de birouri vei putea vorbi de consumatori rezistivi (care la pornire nu consumă mai mult decât în regim normal de funcționare), în cazul unei companii de construcții care desfășoare lucrări în diferite puncte și cu echipamente variate este important să iei în calcul alegerea unui generator pentru consumatori inductivi (care consumă mai mult la pornire – pompă de apă, flex, bormașină, etc).

2.Identifică tipurile de generatoare care pot răspunde nevoilor tale din perspectiva utilității.

Ai nevoie de un generator ca soluție alternativă pentru locuința ta în cazul unei pene de curent sau ca sursă de alimentare cu energie pe termen scurt la casa de vacanță? Sau ești interesat să folosești generatorul pentru companie?

În funcție de locul și modul în care va fi folosit generatorul este important să iei în calcul criterii precum: puterea generatorului, numărul de prize, tipul de combustibil și numărul de ore pe care îl acoperă funcționarea efectivă a generatorului. Dacă intenționezi să-l folosești pentru o cabană sau pentru propria locuință este important să cauți un generator pentru sarcini mici, cu manevrabilitate ușoară (fie să aibă o greutate mică, fie să aibă prevăzute roți pentru deplasare) și care să asigure aproximativ 7 ore de funcționare.

Dacă vrei să folosești generatorul pentru o companie, aici lucrurile devin mai complexe întrucât trebuie analizate tipurile de activități care vor fi realizate efectiv cu ajutorul lui și dacă acesta își poate schimba destinația de utilizare în timp.

3.Verifică și analizează dacă generatoarele de curent selectate au eficiență mare și sunt simplu de exploatat. Poți verifica acest lucru atât din descrierile produselor, cât și din recenziile de produse publicate de alți clienți.

4.Află care sunt costurile de exploatare și întreținere. Orice producător/furnizor de încredere își va pune la dispoziție nu doar posibilitatea de a cumpăra online un generator de curent care să răspundă nevoilor tale, ci și o serie de servicii adiacente (de mentenanță, reparații, piese de schimb). Odată cu oferta este important să îi ceri furnizorului și informații cu privire la costurile de mentenanță și întreținere.

5.Selectează 3 furnizori de top și compară prețurile pentru aceleași produse sau produse similare. Pentru că oferta de generatoare este foarte variată inclusiv din perspectiva brandurilor care le produc, este important să alegi generatoarele atât în funcție de specificațiile tehnice, cât și de recomandările primite de la clienți.