Când a anunțat iPhone 11, Apple a promis și opțiunea Deep Fusion. A vorbit un pic despre ea, dar nu era gata de lansare. Acum a intrat în faza de testare.
Între iPhone 11 și iPhone 11 Pro diferența e că cel din urmă are o cameră suplimentară. Altfel, la nivelul calității sunt la fel. Iar Deep Fusion, promisă de Apple încă de când a dezvăluit cele două telefoane, ar trebui să facă anumite poze, realizate în anumite scenarii, mult mai bune.
Deep Fusion ar fi pregătita pentru actualizarea iOS 13.2 și acum e în faza beta. Ce vrea Apple cu funcția aceasta e să ai poze mai bune în situații în care lumina nu-i excelentă. Și miza cea mai mare e ca în acele cadre chiar să ai detalii.
Cum va funcționa Deep Fusion pe iPhone 11
Sunt trei moduri în care Deep Fusion va funcționa pe telefon, dar din partea ta nu necesită nicio setare.
Întâi, camera standard (wide) va folosi Smart HDR ca să aducă un plus de lumină scenelor mai întunecate. Deep Fusion va interveni pe zonel mediu sau slab luminate, în timp ce Night Mode va prelua sarcina de-a lumina scenele întunecate.
Dacă folosești camera cu zoom, scenele vor fi capturate cu ajutorul Deep Fusion, iar Smart HDR va fi folosit pentru scenele prea luminoase. De cealaltă parte, Night Mode va lumina scenele foarte întunecate.
În fine, pe ultrawide, va fi doar Smart HDR. Deep Fusion sau Night Mode nu sunt disponibile pe asta.
Deep Fusion pe iPhone 11 presupune că telefonul, automat, capturează patru grade la un timp mic de declanșare. Alte patru cadre vor fi trase la timp standard (pentru scena respectivă) de declanșare. În momentul în care apeși pe buton să faci poza, telefonul surprinde un cadru cu expunere lungă pentru detalii. La final, ca la HDR, dar mai bine, toate cadrele acestea sunt unite într-unul singur.
Ce urmează după ce-ai tras o poză e ca software-ul de pe telefon să proceseze fiecare cadru, la nivel de pixel, ca să extragă: detalii, lumină, culoare. La final, ar trebui să ai o imagine mai bună decât ce surprinzi cu Night Mode, cu Smart HDR sau cu un mod standard de fotografiere. Iar Deep Fusion e ceea ce a făcut Apple la nivel de fotografie computațională – adică folosește intensiv software ca să compenseze ce nu poate face hardware.
Sursa: playtech.ro