Tehnologia a uşurat procesul de căutare a unui partener.
Site-urile şi aplicaţii de dating au schimbat modul în care mulţi dintre noi îşi găsesc un partener, tehnologia permiţându-ne să găsim oameni cu interese similare cu alte noastre mult mai uşor decât în trecut. Totuşi, unii par a se baza un pic prea mult pe tehnologie, ducă este să dăm crezare unui articol din Mashable, preluat de către Futurism.
Unii programatori scriu şi folosec algoritmi care iau decizii în locul lor pe Tinder. Astfel, aceşti algoritmi aleg partenerii în funcţie de unii parametri prestabiliţi şi chiar aceştia sunt responsabili de iniţierea şi purtarea unor conversaţii.
Mashable prezintă povestea lui Jeffrey Li, un programator care şi-a antrenat algoritmul pentru a analiza profilurile de Tinder a peste o sută de femei. Pentru a stabili care femei sunt atractive, Li şi-a „antrenat” aprogramul cu ajutorul imaginilor furnizate de către Google. Atunci când reuşeşte să intre în contact cu o femeie prin Tinder, de aproximativ cinci ori pe săptămână, Li preia situaţia şi iniţiază conversaţii cu acestea. Li a declarat reporterilor care l-au intervievat că acest fost modul cel mai leneş pe care l-a identificat pentru a-şi îmbunătăţi viaţa romantică.
Robert Winters, un programator belgian, a dus metoda de mai sus mai departe, algoritmul pe care acesta îl foloşeşte, acelaşi pe care l-a programat de către Li şi l-a upgradat astfel încât să poată purta conversaţii simple. Winters a declarat că, la un anumit moment, programul purta aproximativ 200 de conversaţii simultan, dar şi că asta i-a adus excluderea de pe Tinder.