Florile și fericirea. De ce sunt relaționate?

Florile și fericirea. De ce sunt relaționate?

Florile. Cine nu le iubește. Ele ne transmit cât de multă frumusețe se poate regăsi în natură. Sunt încărcate de emoții pozitive și mireasma lor calmează orice spirit. Orice moment este potrivit pentru a oferi un buchet de flori cuiva drag. De multe ori o astfel de surpriză are loc la ziua de naștere, la aniversări sau la un eveniment special cum ar fi nunta sau botezul copiilor. Și este frumos când se întâmplă asta. Dar florile nu trebuie ținute până atunci. Când alegi să-i faci o bucurie persoanei dragi, primul lucru pe care îl poți face este să îi dăruiești flori. Ai garanția că nu-și va dori nimic altceva. Și va fi fericită.

Relația dintre flori și fericire

Florile sunt relaționate cu fericirea și cu starea de bine. Cu diminuarea stresului și creșterea relaxării. Pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor depresive sau anxioase.

  •         Motivul pentru care florile sunt capabile să facă aceste lucruri sunt că îți oferă o conexiune cu natura, cu ceva dincolo de mediu tău normal, în ritm rapid. Culorile te fac, de asemenea, mai fericit prin cromoterapie. Aceasta folosește culoarea pentru a echilibra „energia” lipsă din corpul unei persoane, fie că este la nivel fizic, emoțional, spiritual sau mental. Așa că dacă vrei să-i oferi persoanei dragi toate aceste beneficii alege un buchet special, colorat și îmbietor de la Californiaflowers.ro. Cu siguranță se va bucura nespus de frumusețea florilor și le va găsi locul perfect din care să armonizeze întreaga casă.

Florile te pot face fericit pentru că declanșează substanțele chimice responsabile cu fericirea ale creierului: dopamina, serotonina și oxitocina.

  •         Din punct de vedere istoric, florile au declanșat dopamina pentru strămoșii noștri vânători-culegători, deoarece au marcat venirea abundenței după o iarnă grea. Acum, înflorirea unei flori declanșează sentimentul că urmează ceva special.
  •         Se crede că serotonina contribuie la sentimentele de bunăstare și fericire. Florile pot ajuta la stimularea unui sentiment de mândrie și entuziasm și pentru asta eliberează serotonina – indiferent dacă le crești, le cumperi, le dai, le primești sau le admiri de la distanță.
  •         Adesea numită „hormonul iubirii”, oxitocina este asociată cu empatia, încrederea în sine și construirea relațiilor. Poți ieși chiar acum să cauți câteva buchete de flori în București și să le dăruiești fără niciun motiv. Florile mai comunică intenția de a investi efort într-o relație, ajutându-te să te conectezi și să te simți mai aproape la nivel emoțional de oamenii din jurul tău.

Concluzionând, florile reprezintă mai mult decât un obiect decorativ pe care cineva își dorește să îl aibă în casă. Ele emană atât de multă pozitivitate și fericire încât cineva poate ajunge să-și dorească să fie în permanență înconjurat de flori. Fie că oferi un buchet unei persoane dragi, fie că primești un trandafir de la un admirator secret sau te răsfeți cu un buchet, florile au mai multe efecte și te pot face cu adevărat fericit. Deși cultura noastră încurajează comportamentul de a oferi flori femeilor, și bărbații le pot primi deopotrivă. De zile de naștere, la festivitatea de absolvire – până la urmă ceea ce contează este efectul pe care îl au florile asupra oamenilor. Iar lumea este formată atât din femei, cât și din bărbați.