Florian Bodog (PSD): În locul unui program național de testare, ministrul Costache pune bugetul sănătății în mâinile firmelor private

Florian Bodog (PSD): În locul unui program național de testare, ministrul Costache pune bugetul sănătății în mâinile firmelor private

Senatorul PSD, Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, îl acuză pe Victor Costache că inventează programe noi pentru spitalele private. „Această nouă tentativă crează un risc major pentru pacienții români”, scrie Bodog, pe Facebook.

„Ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică Hotărârea de guvern care reglementează programele naționale de Sănătate, proiect în care nu se găsește NICIUNUL dintre cele două programe esențiale, enunțate mai sus! Se inventează însă programe noi, care dublează din pix deficitul bugetului din Sănătate, pe care îl duce la peste 2 miliarde de lei!

Această nouă tentativă crează un risc major pentru pacienții români și voi da numai două exemple.

1. Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici și propune un nou program PET-CT pentru o altă afecțiune.

2. Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ”prietenii” săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cu toate că impactul bugetar este major, nu a fost respectată nicio procedură de transparență în ceea ce privește fundamentarea calculelor pentru aceste noi programe.

Nu este permis, domnule Costache, să alocați resurse pentru programe noi dintr-un buget și așa văduvit!

Banii din Sănătate trebuie suplimentați pentru a testa cât mai mulți pacienți români și pentru a salva cât mai multe vieți. Acum!”, scrie fostul ministru al Sănătății.