Nașterile premature sunt un subiect sensibil pentru orice viitoare mămică, însă, oricât s-ar strădui femeile însărcinate să nu se gândească la eventuale complicații, lucruri de acest gen se pot întâmpla.
În 2001, pe parcursul sarcinii, Emilia Jackson s-a gândit mereu că micul Zaharia va veni pe lume la momentul potrivit.
Din nefericire, băiatul s-a născut cu 12 săptămâni decât termenul normal. Dar femeia nici nu avea să știe ce urma să i se întâmple: datorită acestui eveniment neplăcut prin care a trecut, proaspăta mămică este „inițiatoarea” unei descoperiri uimitoare, benefică pentru toate mamele.
La naștere, copilul ei cântărea doar 900 de grame. Următoarele 155 de zile din viața sa, Zaharia le-a petrecut la Secția de Reanimare Neonatală. Emilia încerca să nu îl lase niciun minut.
Ziua întreagă mama stătea alături de copilașul ei. Însă noaptea era nevoită să îl lase singur. Sigur, în prezența mamei copilului se simțea mult mai bine. Emilia a încercat să rezolve această problemă printr-un mod destul de ingenios.
Ideea i-a venit femeii în timp ce spăla vasele. Doar o privire asupra mănușilor a fost suficient să înțeleagă de ce are nevoie copilul în lipsa mamei. Imediat, mama a găsit o mănușă din stofă și a umplut-o cu semințe. Următoarea zi, a purtat mănușa cu ea, cât să capete mirosului și căldura ei.
În acea zi, înainte de a pleca acasă. a aranjat mănușa în jurul pruncului, iar rezultatul a întrecut orice așteptări. Chiar din prima noapte, micuțul nu a mai avut probleme nici nu ritmul cardiac, nici nu respirația. Din acel moment, copilul a început să fie tot mai bine.
Zaharia a fost externat din spital, iar mama lui a primit un telefon din partea asistentelor. Acestea au rugat-o pe mămică ingenioasă să mai facă câteva exemplare și pentru ceilalți bebeluși din secție. Emilia a fost de acord. Nu a durat mult până când Emilia a fost asaltată de cereri.
Astăzi, mănușile „Zaki” sunt populare și poartă numele primului bebeluș ce le-a probat. Și medicii au confirmat că acestă invenție este cu adevărat specială, fiind de mare folos bebelușilor născuți mai devreme de termen.
Sursa: perfectmedia