Oamenii mereu s-au contrazis în ceea ce privește definiția frumuseții. Dar aceasta nu poate fi stabilită deoarece suntem diferiți și avem gusturi diferite, prin urmare ar fi subiectiv.
Mary Ann Bevan din Marea Britanie, în perioada vieții sale, a primit îndoielnicul titlu de „Cea mai urâtă femeie din lume”. Aceasta s-a născut pe 20 decembrie 1874, la Londra. A lucrat ca asistentă medicală și, când avea 29 de ani, s-a căsătorit cu florarul Thomas Bevan. Însă la scurt timp după nuntă corpul femeii a început să se schimbe.
Mary Ann suferea de acromegalie — o boală caracterizată prin sinteza exagerată a hormonului de creștere. La 32 de ani a început să aibă dureri puternice de cap și dureri musculare. Unele părți ale corpului ei au început brusc să crească în dimensiuni. Însă s-a întâmplat ceva și mai rău: în 1914 soțul ei a murit și Mary Ann a rămas singură cu patru copii, pe care trebuia să-i întrețină.
Mary nu și-a băgat în seama propria sănătate pentru mult timp și lucra până la extenuare pentru a avea ce să le pună copiilor ei pe masă. Oamenii de pe stradă o priveau dezgustați și râdeau pe seama ei. Atunci a hotărât că dacă îi este sortit să fie „ciudată”, atunci familia ei trebuie să profite de acest fapt. Ea a participat la straniul concurs „Cea mai bărbătoasă femeie” și a devenit câștigătoarea lui, iar presa nu a întârziat să-i ofere titlul de cea mai urâtă femeie din lume. Mary Ann suferea mult din cauza înjosirilor. Ea era consolată doar de faptul că premiul principal era o sumă solidă de bani.
După victoria obținută la înjositorul concurs lui Mary i s-a propus să „lucreze” la circ — să se expună pe sine pentru amuzamentul publicului. Mary Ann a acceptat — oamenii erau pregătiți să plătească bine doar pentru a o privi. „Cariera” ei era într-atât de reușită, încât s-a mutat în SUA și a început să lucreze în parcul „Dreamland” din Coney Island, New York. Mary Ann a lucrat acolo până la moartea sa din 1933.
Această femeie, care nu a avut mai deloc noroc în viață, a reușit să-și transforme nefericirea dacă nu în succes, atunci măcar într-o sursă stabilă de venit. Ar fi minuant ca oamenii să se fi schimbat în gândire de atunci și până în prezent, că au învățat să se respecte și să se accepte unul pe altul, indiferent de înfățișarea fiecăruia. Însă, din păcate, realitatea este alta.
Cu doar doi ani în urmă, compania americană „Hallmark” a lansat o serie de cărți poștale cu fotografia lui Mary Ann Bevan în rolul unei concurente dintr-o emisiune de întâlniri amoroase, însoțită de mesaje batjocoritoare. Aceste cărți poștale s-au vândut în întreaga lume.
Una dintre ele a fost văzută de un medic german, care a recunoscut-o pe Mary Ann — el a lucrat cu pacienți suferinzi de acromegalie. Bărbatul a fost atât de indignat, încât a trimis protestul său companiei americane și a publicat o scrisoare, cerând să fie încetate bătăile de joc la adresa acestei femei, care a lucrat mulți ani ca asistentă medicală și, în ciuda bolii sale și a atitudinii îngrozitoare a oamenilor din jurul ei, a reușit să asigure familiei sale un trai decent. După o perioadă scurtă de timp, compania și-a cerut oficial scuze și a stopat fabricarea cărților poștale.