Din păcate e adevărat! Vestea tragică a zilei printre actori! După Stela Popescu se întâmplă iar?! A fost internat în stare gravă la spital… Ce s-a întâmpla în urmă cu puțin timp
Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, a fost internat, duminică seară, pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, fiind într-o stare gravă, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Silvius Negoiţă. Lucian Pintilie a fost internat pe secția ATI a spitalului Elias din București, artistul se afla în stare gravă.
Regizorul Lucian Pintilie ajunsese la spital și acum două săptămani cu grave probleme la plămâni după o răceala puternică.
Regizorul Lucian Pintilie s-a născut pe 9 noiembrie 1933 în Tarutino, Basarabia. Este absolventul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din Bucureşti, printre care se pot enumera câteva spectacole antologice precum “Copiii soarelui” (1961), “Proştii sub clar de lună” (1962), “Cezar şi Cleopatra” (1963), “Biedermann şi incendiatorii” (1964), “Inima mea e pe înălţimi” (1964), “D’ale carnavalului” (1966), “Livada cu vişini” (1967), “Revizorul” (1972) – spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentaţie. După scandalul interzicerii piesei “Revizorul”, Lucian Pintilie a primit un paşaport şi a fost lăsat să plece din ţară. Acesta a plecat la Paris în 1973. În 1973, a realizat la Televiziunea iugoslavă filmul “Salonul nr. 6”, după nuvela omonimă a lui Cehov.
În 1979 a filmat în România “De ce trag clopotele, Mitică”, după un scenariu propriu pornind de la piesa “D’ale carnavalului”, film interzis vreme de peste zece ani, până în 1990.
După 1990, revine în ţară şi realizează o serie de filme, proiecte mai vechi, pe care nu le dusese la bun sfârşit din pricina intervenţiei cenzurii. Toate sunt coproducţii româno-franceze precum “Balanţa” (1992), adaptarea romanului omonim al lui Ion Băieşu, a doua ecranizare după un alt film, “Mere roşii”, în regia lui Alexandru Tatos, “O vară de neuitat” (1994), adaptare a nuvelei “Salata” din romanul fluviu “Cronică de familie”, de Petru Dumitriu, “Prea târziu” (1996), scenariul de Răzvan Popescu, “Terminus Paradis” (1998) , “După-amiaza unui torţionar” (2000), “Niki Ardelean, colonel în rezervă” (titlul francez: “Niki et Flo”), scenariul şi dialogurile Răzvan Rădulescu sau “Tertium non datur”(2006), un scurt metraj realizat prin adaptarea nuvelei lui Vasile Voiculescu, “Capul de zimbru”.
Știre în curs de actualizare.
Sursa: mediafax.ro
CITEȘTE ȘI:
Dureros! Ce a putut să îi spună preotul Elenei Merișoreanu la pomana de 40 de zile a Ionelei Prodan! Ești de acord cu așa ceva? Ce s-a făcut greșit
Elena Merișoreanu a mers la Cimitirul Bellu pentru a-i aprinde o lumânare Ionelei Prodan, dat fiind că în weekend a avut loc pomana de 40 de zile a regretatei artiste. La Cimitir au venit, așa cum era de așteptat, atât familia, dar și alți oaemni care au iubit-o pe Prodan. Alături de aceștia a fost și Elena Merișoreanu, una dintre cele mai bune prietene a Ionelei Prodan.
„Am facut nu mai putin de sapte ore cu masina sa ajung la Bucuresti! In perioada aceasta, am multe spectacole, de fapt sunt implicata intr-un turneu, se numeste “Romania in sarbatoare”, si trebuie sa urc pe scena in cele mai indepartate colturi ale tarii! Insa, nu as fi putut sa lipsesc nici in ruptul capului de la pomana Ionelei. Am iubit-o ca pe o sora si ar fi fost pacat sa fiu absenta tocmai eu”, a declarat marea artista, in exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.
Dacă totul a fost ca la carte în privința organizării, ei bine, preotul a avut, totuși, o mare dezamăgire: „Inainte de slujba, a venit la mine si mi-a spus, cu tristete in glas, ca nu isi explica de ce doar eu si un alt cantaret, Vasile Carabut, suntem la fata locului. “Ce pacat! Poate colegii au uitat-o prea repede pe Ionela Prodan! Ma asteptam sa vina mai multi la cimitir, sa ii mai aprinda o lumanare!”, au fost cuvintele cutremuratoare ale parintelui. I-am explicat ca este posibil ca artistii sa fie implicati in spectacole sau in alte proiecte muzicale, sa nu fie in localitate, si acesta sa fie motivul absentei lor! Acum, fiecare si le stie pe ale lui! Eu am vrut sa vin la cimitir, sa ii aduc un cos de flori din partea mea si a Adrianei Antohi la mormant”, a spus Elena Merisoreanu pentru WOWbiz.ro.