Geta s-a născut într-o familie unde sora mai mare, Crina Coco Popescu, făcea deja performanță în alpinism, iar tatăl avea aceeași unică pasiune. Geta a fost antrenată zi de zi cu un regim de viață spartan sever și rezultatele nu au întârziat să apară: la doar 10 ani, în 2013, ea a înregistrat primul record de vârstă: a urcat cel mai înalt vârf al Turciei, Araratul.
Fata a reușit să escaladeze 6 din cei 7 cei mai înalți vulcani de pe fiecare continent, la doar 12 ani e a ajuns în Chile și a atins cel mai înalt vulcan, Ojos del Salado – 6893 de metri. Mama ei a povestit însă la o emisiune televizată că avea emoții uriașe de fiecare dată când fiica sa pleca pe munte.
Iată ce precizează Nusa Enache, maestru emerit al sportului, conform Pro TV: ,,Alpinismul nu este un sport pentru copii. Este un sport de decizie. In alergari, in tenis, in gimnastica esti tu, adversarul, terenul. In alpinism este cu totul altceva. Este muntele si esti tu in fata imprevizibilului. Si nu mi se pare posibil ca un copil de 14 ani sa aiba experienta suficienta sa poata lua decizia corecta. Faptul ca un adult iti spune du-te pe acolo nu e normal. Se pune o limita de varsta pentru ca medical vorbind s-a constata ca un organism in crestere e supus unor conditi mult prea drastice. E posibil sa afecteze organismul, e vorba de sistemul respirator, de sistemul cardiovascular.”
Gabriela Popescu, mama Getei mărturisește: ,,Am fost testata la inceput cu Coco, acum m-am obisnuit, le sustin pe amandoua. Nu e usor, intr-adevar, dar e o pasiune frumoasa si eu sunt foarte mandra de ceea ce au reusit ele sa realizeze pana acum.”
Se pare că Geta era supraveghetă strict, nu avea relații cu adolescenții de vârsta ei și avea un program de antrenamente istovitor, cei care au cunoscut-o spun că nu avea copilărie. Conform Pro TV, celei mai bune prietene fata i-ar fi mărturisit că îndată ce va împlini 18 ani va abandona acest sport, urmând exemplul surorii sale mai mari, Crina Coco Popescu, care de la majorat nu a mai avut nicio legătură cu performanța în alpinism.
Iată alte două mărturii despre ea – lena Kalos, vecina: ,,Era ca toti copiii, mergea la scoala, venea, cuminte, cu taica-su, cu sora-sa, cu bicicletele. Nici nu stiam ca face chestia asta”.
David Neacsu, alpinist: ,,In mod normal un alpinist bun este un alpinist in viata. In mod normal un alpinist bun are peste 35-40 de ani, si asta nu pentru ca are mai multa putere, pentru ca are mai multa experienta”.
Părinții sunt nevoiți acum să trăiască zilnic cu amintirea clipei în care muntele le-a răpit fiica sub ochii lor.
Sursa: Pro TV