Contactați-ne
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Nici un rezultat
Toate rezultatele

De ce nu este bine să ții roșiile în frigider. Care este explicația specialiștilor în agricultură

2 iulie 2025
in Actualitate

Roșiile sunt printre cele mai consumate alimente, îndeosebi în salate fresh. Gustul intens al fructului copt încântă papilele gustative, însă pentru ca textura lor să nu se altereze, ar trebui depozitat într-un anumit fel și nu în frigider, pentru că ar putea accelera alterarea lor, susțin specialiștii.

Atunci când roșiile sunt expuse la o temperatură sub 10°C, există probabilitatea ca structura celulară să fie afectată, ceea ce ar putea provoca un gust fad. Se recomandă ca fructul să fie păstrat la temperatura camerei, într-un spațiu aerisit, ventilat, dar ferit de soare.

De exemplu, roșiile pot fi puse într-un bol de ceramică sau o ladă de lemn, dar păstrate într-o zonă mai răcoroasă a bucătăriei sau în cămară. Un alt truc este să le depozitezi cu codița în jos, pentru a reduce nivelul de evaporare a umezelii.

Un producător de roşii care respectă metodele tradiționale de cultivare demontează mitul lipsei de gust la roşiile „românești”. Acesta spune că originea fructului nu are o legătură directă, deoarece în prezent majoritatea producătorilor autohtoni care, tehnic, au roșii românești, oferă aceleași produse lipsite de gust, dar îmbietoare la privire.

Gabriel Petrescu a spus că gustul roșiei nu are legătură cu o anumită epocă, ci cu modul de culivare. În comunism, tehnica de cultivare, dar și soiurile de roșii contau foarte mult.

“Discuțiile despre gustul roșiilor s-au transformat în România într-un fel de meci ideologic. De-o parte, nostalgici care deplâng dispariția savorii ‘ca pe vremuri’, de cealaltă, voci sceptice care spun că în comunism toate culturile de tomate erau chimizate apocaliptic și incontrolabil, deci de unde gust?

Ambele părți greșesc și ratează esențialul: nu epoca face gustul roșiei, ci modul în care o cultivi. Mă contrazic cu oricine. Roșiile de altădată aveau gust. De fapt, nu comunismul ne dădea roșiile cu gust, ci tehnica și soiurile aduse și păstrate de frații, strămoșii sau vecinii noștri bulgari”, a explicat producătorul pe Facebook, potrivit Fanatik.

Urmatorul Articol

Avertizare meteo ANM. Vine canicula extremă și o secetă istorică

Părintele Calistrat: „Rugăciunea de Aur este fix la miezul nopţii!” Rosteşte-o acum şi ai să vezi ce putere are:

18

Moșii de vara 2025: Ce trebuie să dăm de pomană pe 7 iunie

03

Alimentul care te ține departe de țânțari chiar și când ai geamurile deschise. Trucul care te scapă de cheltuieli

08

Poveste de viata: “Am 50 de ani și nu am copii. Dar nu trebuie să te plângi de mine — dimpotrivă, mă simt foarte fericit”

13

Alocaţii iunie 2025. Se amână plata banilor. Când se virează pe card cei 719 lei

16

Cum alegi cele mai bune plase de mini fotbal

02

Horoscop JOI, 23 mai 2024. Decizie importantă în afaceri şi o moştenire neaşteptată

23

Avem imaginile bombă cu Lili Sandu! A pozat goală când era tânără, dar acum trecutul a ajuns-o din urmă! Iată care sunt pozele pe care le-ar vrea șterse

06

Noua formulă de calcul a vechimii pentru pensie: Ce se schimbă din 2026 și cum se vor conta anii de muncă

04

Un nou simptom COVID care se vede pe pielea copiilor. Medicii semnalează o nouă formă a virusului

11

© 1998-2025 ROL.ro | Contact

  • Ortodoxia.me
  • DailyNews.ro
  • Femina.ro
  • Travel.ro
  • Cinema.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC
  • Contact

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Contactați-ne

© 1998-2025 ROL.ro | Contact