Contactați-ne
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se fierb ouăle corect! Trucuri pentru un gălbenuș perfect

8 aprilie 2025
in Actualitate

Fierberea ouălor pare un proces banal, dar adevărul este că rezultatul final poate varia mult în funcție de micile detalii. Dacă vrei ouă cu gălbenuș moale, cremos sau bine fiert, iată cum să procedezi pas cu pas:

De ce ai nevoie:Ouă (câte dorești)ApăSare (opțional)Instrucțiuni pas cu pas:Alege ouăle potrivite:

Ideal este să folosești ouă care au stat 2-3 zile în frigider. Ouăle foarte proaspete pot fi mai greu de curățat după fierbere.

Adu ouăle la temperatura camerei:

Dacă le scoți direct din frigider, lasă-le 10-15 minute să ajungă la temperatura camerei. Astfel, vei reduce riscul să se spargă în apă fierbinte.

Pregătește oala:

Umple o oală cu apă rece, suficient cât să acopere ouăle complet. Poți adăuga o linguriță de sare – ajută la prevenirea fisurilor și face cojile mai ușor de desprins.

Adaugă ouăle cu grijă:

Folosește o lingură sau o spatulă pentru a le pune în apă, una câte una, cu atenție, ca să nu se crape.

Timpul de fierbere în funcție de preferințe:

Pornește cronometrul din momentul în care apa începe să fiarbă:
Gălbenuș moale: 4–6 minute
Gălbenuș cremos: 7–9 minute
Ou fiert tare: 10–12 minute

Răcirea rapidă:

După ce timpul s-a scurs, transferă ouăle imediat într-un bol cu apă rece sau cu gheață. Acest pas oprește fierberea și ajută la decojire.

Curățarea cojii:

După câteva minute în apă rece, decojește ouăle sub jet de apă – coaja va ieși mai ușor.

Sfaturi utile:Dacă te temi că ouăle se vor sparge, înțeapă-le ușor cu un ac la baza rotundă, unde se află bula de aer.

Fiecare aragaz și oală pot influența timpul de fierbere, așa că testează până obții consistența ideală pentru tine.

Acum știi exact cum să fierbi ouăle pentru a fi perfecte, indiferent cum îți place gălbenușul!

Spor la treabă și… poftă bună!

Urmatorul Articol

Ajutorul social crește în 2025! Ce sume vor primi românii direct pe card

Părintele Calistrat: „Rugăciunea de Aur este fix la miezul nopţii!” Rosteşte-o acum şi ai să vezi ce putere are:

18

Poveste de viata: “Am 50 de ani și nu am copii. Dar nu trebuie să te plângi de mine — dimpotrivă, mă simt foarte fericit”

13

Moșii de vara 2025: Ce trebuie să dăm de pomană pe 7 iunie

03

Alimentul care te ține departe de țânțari chiar și când ai geamurile deschise. Trucul care te scapă de cheltuieli

08

Horoscop JOI, 23 mai 2024. Decizie importantă în afaceri şi o moştenire neaşteptată

23

Alocaţii iunie 2025. Se amână plata banilor. Când se virează pe card cei 719 lei

16

Cum alegi cele mai bune plase de mini fotbal

02

Câte calorii are şoriciul de porc? Reţetă delicioasă de şorici fiert în zeamă de varză

21

Avem imaginile bombă cu Lili Sandu! A pozat goală când era tânără, dar acum trecutul a ajuns-o din urmă! Iată care sunt pozele pe care le-ar vrea șterse

06

Orașul din România unde meteorologii anunță nu mai puțin de 20 de zile cu ninsoare, în luna decembrie

22

© 1998-2025 ROL.ro | Contact

  • Ortodoxia.me
  • DailyNews.ro
  • Femina.ro
  • Travel.ro
  • Cinema.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC
  • Contact

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Contactați-ne

© 1998-2025 ROL.ro | Contact