Acum, că am câștigat bătălia cu iarna, trebuie să ne pregătim să înfruntăm alte situații dificile, pentru că ne așteaptă o perioadă în care alergiile își cam fac de cap. Dacă știi deja ce înseamnă să strănuți mai des decât poți ține numărătoarea și să ai mai mereu ochii înlăcrimați de la diverșii alergeni care circulă nestingheriți prin aerul cald sau vântul de primăvară, înseamnă că ai nevoie de sfaturile pe care ți le-am pregătit mai jos, care te vor ajuta să scapi de efectele neplăcute ale alergiilor de sezon.
Cere ajutor de la natură
Poate părea hilar, însă chiar dacă din natură pleacă particulele de praf și alergenii, tot de la ea poți găsi și rezolvarea situației. Produsele bio pentru alergii sunt adevărate antidoturi care te vor salva cât mai curând de gât iritat, nas inflamat sau ochi injectați. Dacă nu știi ce anume să alegi pentru forma de alergie cu care te confrunți personal, ar fi bine să ceri sfatul unui medic pentru a alege ce e mai potrivit pentru tine, deși pentru a cumpăra aceste produse nu ai nevoie de rețetă.
Izolează-te de factorii care declanșează alergia
Desigur, cel de-al doilea pas pe care e recomandat să îl faci este să eviți cât poți contactul cu exteriorul, mai ales dacă știi că ai un organism sensibil la praf. Ca să îți păstrezi organismul cât mai puternic în fața posibilelor afecțiuni corelate cu anotimpul renașterii, încearcă să renunți măcar pentru o perioadă la fumat sau la alte activități agresive pentru căile tale respiratorii. Dacă iubești animalele și ai un prieten cu patru picioare în apartament, mergi cu el la salon pentru o curățare profesională și în profunzime, pentru că blana sau părul de animale îți poate fi un dușman de temut pe perioada primăverii.
O măsură de siguranță suplimentară ar fi să folosești o lenjerie de pat antialergenică, care să-ți asigure un somn odihnitor și lipsit de efecte adverse ale contactului cu alergenii din dormitor. Nu uita să aerisești locuința cât mai des cu putință și curăță frecvent parchetul, mocheta și covoarele din casă.
Primește tratament medicamentos
Dacă ai făcut tot ce ți-am sugerat mai sus și totuși te confrunți cu mâncărimi ale nasului, căi respiratorii inflamate și ochi roșii în această perioadă, e cazul să apelezi la ajutorul unui tratament mai riguros. Antihistaminicele sunt soluția ideală pentru tine, pentru că efectul acestora va fi de a bloca receptorii histaminei, o substanță produsă de corp în cazul unei alergii. Dacă ai probleme doar într-un anumit sezon al anului, medicul îți poate recomanda o injecție cu cortizon, însă aceasta este o măsură extremă, pentru că poate crea efecte adverse, precum retenția de apă, creșterea în greutate sau scăderea imunității.
Nu uita să consumi cât mai mult usturoi, care, pe lângă proprietățile sale antibacteriene, are și un efect benefic în vindecarea curgerii nasului. Vei scăpa, astfel, de strănuturi, iar dacă ești în căutarea unui rezultat mai puternic, combină ceaiurile de cimbru cu puțin eucalipt. Întregul sistem respirator se va calma după o singură cană de infuzie obținută din amestecul celor două plante și te vei simți din nou minunat!