Cum să organizezi o petrecere de botez – principalii pași pe care trebuie să îi urmezi

Cum să organizezi o petrecere de botez – principalii pași pe care trebuie să îi urmezi

Dacă te pregătești de botezul copilului tău, desigur că, după finalizarea acestuia, va urma și petrecerea. Pentru o zi care este semnificativă atât pentru familia ta, cât și pentru oaspeții tăi, este important ca toate detaliile să fie puse la punct.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

1. Sintetizează imaginea de ansamblu a petrecerii. Trebuie să decizi unde vei vrea să aibă loc acest eveniment (acasă sau într-un loc închiriat). De asemenea, dacă va fi o masă formală sau doar o cină obișnuită. În general, aceste decizii se iau în funcție de tradițiile pe care le urmează fiecare familie și de preferințele personale. Trebuie să știi că nu există un mod corect sau greșit de a organiza o petrecere de botez. Important este ca micuțul proaspăt venit pe lume să fie sărbătorit și ca toți invitații să se simtă bine.

2. Întocmește-ți lista de invitați. Numărul de invitați te va ajuta, pe lângă altele, să decizi care va fi locația petrecerii și care va fi meniul acesteia (aceste numere vor fi necesare pentru a te asigura că va fi destul spațiu și destulă mâncare pentru toată lumea). Odată ce ai întocmit lista, poți să pregătești invitațiile.

3. Planifică cât mai multe detalii din timp. Cu cât ai aranjat mai mult din timp, cu atât te vei putea bucura de primirea și compania oaspeților tăi.

4. Alege tema petrecerii. Dacă ai o fetiță, vei dori ca decorul să fie unul cât mai roz. Pe de altă parte, pentru un băiețel, decorul va fi unul cât mai albastru. Odată aleasă tema, este important să te ocupi de decor (adică de tot ceea ce ține de partea de aranjamente botez), de întocmirea meniurilor și de găsirea fotografilor (vezi aici care sunt cei mai buni). Aceste detalii sunt foarte importante și vor transforma petrecerea dintr-una obișnuită, în una deosebită, de care oaspeții tăi își vor aminti cu drag. Nu uita să alegi doar cei mai buni furnizori, iar dacă ai nevoie de ajutor, folosește platforma celor de la Tulipr.ro pentru a da de cei mai profesioniști oameni din industrie.

5. Nu uita de tort. Dacă ai timp, îl poți face acasă. Totuși, dacă numărul invitaților este unul mare, ar fi bine să comanzi tortul, pentru a nu pierde prea mult timp.

Așadar, aceștia sunt câțiva dintre pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a putea organiza o petrecere de botez cât mai reușită. Desigur, fiecare pas poate fi adaptat nevoilor, dorințelor și preferințelor tale. Important este ca organizarea evenimentului să nu fie una stresantă și ca rezultatul final să fie unul demn de ținut minte.