Ai făcut o cercetare rapidă pe piața imobiliară, te-ai orientat cu privire la creditor, ai economisit bani suficienți pentru plata avansului și ai găsit agentul imobiliar perfect pentru nevoile tale. Acum vine următorul pas: să-ți găsești locuința de vis!
Fiecare persoană își dorește în cele din urmă o casă care să se potrivească stilului propriu de viață. Ei bine, procesul de căutare nu este nici ușor, nici rapid și, de multe ori, nici măcar realist. Uneori poate fi ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân, mai ales dacă ai standarde foarte înalte pe o piață fără prea multe oferte.
Dar, ca să nu ajungi în situația în care să nu fi mulțumit cu achiziția imobiliară, iată 3 sfaturi eficiente ca să găsești locuința potrivită!
1.Gândește-te care este stilul tău
Înainte de a începe căutarea propriu-zisă, trebuie să-ți restrângi opțiunile gândindu-te la care sunt stilurile exterioare și interioare preferate. Iar dacă nu poți să-ți dai seama pe moment despre stilurile de casă pe care ai vrea să le vezi și în locuința ta, atunci ia-ți mai mult timp și descoperă ce îți place!
Trebuie să iei în considerare ce tip de locuință se potrivește nevoilor și preferințelor tale. Acest lucru este important pentru a te simți în siguranță și confortabil în viitoarea ta casă.
2.Gândește-te la bugetul tău și la prioritățile tale
Sigur, toată lumea ar dori să trăiască în casa lor de vis, dar bugetul tău îți permite în mod realist acest lucru? De multe ori, oamenii filtrează căutările pentru viitoarele lor locuințe în funcție de toate dotările pe care și le doresc – nu e de mirare ca acestea să-ți depășească bugetul.
Pe măsură ce filtrezi căutările pentru locuință conform bugetului tău prestabilit, lasă loc și pentru o eventuală negociere. De exemplu, dacă ai un buget în valoare de 150.000 de euro, dar ai găsit o variantă care-ți place la 170.000 de euro, lasă loc pentru o eventuală negociere.
În același timp, întreabă-te dacă îți permiți și dacă merită:
- Calculează plata lunară totală și actualizează-ți bugetul pentru a compara impactul asupra bugetului pe care-l are prețul locuinței care se încadrează în intervalul stabilit față de impactul pe care-l au prețurile mai mari;
- Actualizează-ți periodic așteptările privind rata dobânzii, verificând regulat prețurile de achiziție de pe piața imobiliară și tipul de împrumut pe care îl ai în vedere. Tarifele se pot schimba chiar zilnic, influențând bugetul și prețul locuinței pe care ți-l poți permite.
Solicită mai multe informații despre creditul imobiliar dorit!
3.Gândește-te la locația viitoarei locuințe
Poate știi că urmează să te muți într-un anumit oraș sau într-o anumită parte a orașului în care deja locuiești, dar fiecare cartier și fiecare stradă este diferită. Prin urmare, locația viitoarei tale locuințe este importantă.
De exemplu, dacă ai copii sau dacă intenționezi să ai copii în viitor poate dorești să te muți în cel mai bun district școlar public pe care ți-l poți permite. Gândește-te dacă există anumite facilități în apropiere, cum ar fi stații de autobuz, de metrou, supermarket-uri, parcuri de copii, parcuri de plimbat câinii etc.
Gândește-te la ce ți-ai dori să ai la doar câțiva pași de casă și pentru ce nu te deranjează să iei transportul în comun sau să conduci.