Atunci cand cumperi o husa de coltar, te gandesti ca toate grijile tale privind protejarea mobilierului indragit s-au terminat pentru totdeauna. Intr-un fel chiar asa si este, canapeaua va fi ferita de orice pete, praf sau rupturi. Insa cum ai de gand sa intretii husa pe care ai achizitionat-o? Fara o ingrijire adecvata, invelitoarea minunata pe care ai ales-o pentru a proteja canapeaua de colt s-ar putea sa nu reziste foarte mult.
Cu toate acestea, cu strategia potrivita si metodele corecte de ingrijire, vei putea mentine husa in starea cea mai buna, asigurand astfel protectia pe termen lung a canapelei tale. Iata cateva modalitati prin care poti prelungi durata de viata pentru husa coltar!
Curata frecvent husa
Pentru a pastra husa intr-o stare impecabila, curat-o in mod regulat. Dupa ce a fost deja folosita pentru un timp, este foarte posibil sa se fi incarcat cu tot felul de particule de praf. Gandeste-te sa o cureti la fel ca pe o cuvertura de pat. Periaza si aspira lunar intreaga suprafata pe care se desfasoara. Facand acest lucru, scapi de tot praful sau murdaria pe care le-ar fi putut acumula in timp. Ca rezultat, te vei bucura de un mediu sigur si curat.
Ai grija la pete
Chiar daca scopul huselor este sa protejeze canapelele de tot felul de pete, este o buna practica in a face tot posibilul pentru a preveni scenariile aparitiei acestora. De exemplu, evita consumul pe canapea a vinului rosu sau a preparatelor culinare cu risc de a pata mobila si foloseste in schimb o tava pe care sa iti asezi vesela.
Intr-adevar, este ideal sa poti preveni situatiile neplacute, dar din pacate, uneori atentia iti poate fi pusa la incercare si oricate masuri ai folosi, tot va exista sansa patarii husei. Daca acest lucru se intampla, curata imediat husa cu ajutorul produselor chimice pe care le ai la dispozitie pentru a evita daunele ireparabile.
Cum speli husa de coltar?
Spalarea husei este simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa o scoti de pe canapea si sa o introduci in masina de spalat. Urmareste cu atentie instructiunile de folosire specificate pe eticheta materialului. Selecteaza un ciclu bland de curatare pentru a evita deteriorarea tesaturii, culorii sau imprimeurilor. Iata cativa pasi simpli de curatare si spalare a unei huse de coltar!
- Aspira praful sau parul provenit de la animalutele de companie. Daca nu vrei sa folosesti aspiratorul, poti utiliza si rola de scame pentru acest pas;
- Scoate husa de pe coltar;
- Introdu husa in cuva masinii de spalat, utilizeaza apa rece si detergentul de rufe selectand un program delicat de spalare;
- Uscarea se poate face cu ajutorul uscatorului de rufe sau in mod traditional, la soare;
- Nu amesteca husa cu alte rufe care trebuie spalate.
Un sfat de care sa tii cont atunci cand achizitionezi o husa de coltar din magazinul online patulmeu.ro ar fi sa optezi pentru o culoare potrivita stilului tau de viata. Poti alege dintr-o varietate de modele si culori, de la cele mai deschise, pana la cele mai inchise nuante. Husele pot fi elastice sau multielastice, creponate, cu volane sau simple, de tip Jacquard, in culori calde sau uni.
Husa coltar reprezinta categoric o investitie extrem de utila pentru casa ta. Vei putea schimba frecvent aspectul incaperii utilizand modele diferite si vei asigura un aer chic oricarui interior.