Cum să alegi piesele de echipament sportiv pentru bărbați

Cum să alegi piesele de echipament sportiv pentru bărbați

Îmbrăcămintea activă pentru bărbați este diferită de la brand la brand. Iar când spunem acest lucru, nu vorbim doar de model, ci și de tehnologia folosită. Unele branduri mizează mai mult pe fibre care absorb transpirația și blochează mirosul neplăcut, iar altele pun mai mult accent pe design. Cert este însă că, antrenamentele efectuate cu echipament necorespunzător, nu sunt la fel de eficiente și nici confortabile. Iată câteva reguli esențiale pe care să le urmezi atunci când alegi piese pentru activități sportive. 

Alege funcționalitatea în locul designului 

Îmbrăcămintea activă trebuie să fie, în primul rând, confortabilă și funcțională, să urmeze corpul firesc în timpul antrenamentului, fără să restricționeze mișcarea. Acest lucru are legătură, evident, și cu mărimea aleasă. Chiar dacă un tricou mulat pe trup îți pune în valoare musculatura, nu te va lăsa să te miști în voie la sport. Ai grijă la croiala și materialul tricoului pentru a găsi o variantă complet funcțională. În colecția de tricouri pentru barbati de la Fashion Days cu siguranță vei găsi un model adecvat. 

Fii atent la mărime 

Așa cum spuneam mai devreme, libertatea de mișcare ține și de măsura corectă a echipamentului. Este important să probezi, pentru că îmbrăcămintea sport poate să difere la mărimi față de hainele obișnuite, mai ales că, pentru activitățile sportive ai nevoie de haine în care să te miști în voie. 

Alege activewear de la branduri dedicate 

Multe firme necunoscute sau, dimpotrivă, branduri mari de modă, au început să creeze echipament sportiv, cu accent pe design, însă fără tehnologie integrată. Acestea arată cool însă nu oferă nici suport, nici confort, nici funcționalitate. Este important să-ți cumperi echipament sportiv de la branduri specializate pe astfel de produse, care folosesc materiale testate, gândite pentru a îmbunătăți performanța. 

Mizează pe îmbrăcămintea în straturi 

Chiar și în cazul activităților sportive, straturile vestimentare sunt extrem de utile pentru că te vor ajuta să obții confortul imediat, în timpul antrenamentului. Dacă te antrenezi pe o vreme mai rece, de exemplu, poți purta mai multe straturi până te încălzești, apoi poți ajusta vestimentația în funcție de cum se simte corpul. Confortul termic este esențial atunci când faci sport. 

Alege încălțăminte adecvată disciplinei sportive 

Picioarele sunt, de obicei, cele mai solicitate în timpul unui antrenament, motiv pentru care încălțămintea specială este esențială. La fel ca și în cazul hainelor, alege pantofi sport de la branduri specializate pe astfel de echipament. Mai mult decât atât, acestea produc pantofi sport cu tehnologie integrată și design special, pentru diferite discipline sportive. Există pantofi barbati pentru alergare, pentru fitness, pentru tenis, pentru fotbal, și așa mai departe. Alege-i întotdeauna pe cei ușori, flexibili, cu talpa antișoc și cu sistem de susținere pentru laba piciorului. 

Iar pentru că echipamentul sportiv are grijă de tine în timpul antrenamentului, pentru a-i prelungi rezistența, urmează întotdeauna instrucțiunile de îngrijire. Tratat corect, echipamentul sportiv te poate ține de la 6 luni până la 2 ani.