Pentru a realiza nunta perfectă cel mai simplu este să căutați reviste de nunți și să urmăriți paginile acestora pentru a vă inspira și a vedea noile tendințe pentru astfel de evenimente.
Alegerea tortului nu este un lucru ușor, de aceea este bine să vă informați și să vedeți ce oferă mai mulți bucătari de patiserii sau cofetării. Pentru a alege tortul perfect trebuie să țineți cont de detalii: formă, culoare, număr de etaje, glazură, ornamente, etc.
Comanda pentru tort se dă din timp, iar livrarea tortului se face direct la locația aleasă pentru nuntă. În general un tort realizat de un cofetar profesionist va costa mai mult, dar va fi mai frumos, vă va scuti de stresul că nu ar putea ieși așa cum v-ați dorit.
Ce simbolizează și cum trebuie să arate tortul de nuntă?
Indiferent unde va avea loc nunta, un lucru e sigur – momentul culminat al evenimentului va fi tăierea tortului de nuntă. Acest moment trebuie să fie deosebit și de aceea este bine să vă gândiți din timp cum ar trebui să arate. Este nevoie de un pic de creativitate și desigur de bun gust în alegerea lui.
Obiceiuri cu privire la tortul miresei:
- Faimosul desert de la nuntă trebuie să fie deosebit, se spune despre el că este un simbol al statutului social, al familiei de proveniență a miresei. Cu cât glazura tortului este mai albă și mai frumos realizată cu atât se spune că familia fetei este mai bogată, de rang mai înalt. Cu mulți ani în urmă doar familiile înstărite își permiteau astfel de deserturi impresionante.
- De asemenea, tortul este considerat și un element decorativ care trebuie asortat cu aranjamentele florale și cu decorul locației unde este petrecerea de nuntă.
- Tortul simbolizează fericirea, prosperitatea, iubirea, promite un viitor dulce pentru cuplu. Are cinci etaje, fiecare dintre acestea simbolizează o anumită perioadă din viață, din care fac parte: nașterea, căsătoria, moartea.
- De obicei tortul de nuntă se face alb pentru că este denumit și tortul miresei și face aluzie la rochia și puritatea miresei.
- Potrivit tradiției tăierea tortului se face de către mire și mireasă, este considerată prima activitate pe care ei o fac împreună după ce s-au căsătorit.
- La nunți se obișnuiește ca mirii să se hrănească reciproc cu puțin tort, după ce a fost tăiată prima felie din el. Acest gest este romantic, este un simbol al iubirii reciproce, semnifică faptul că ei vor avea parte de afecțiune în timpul căsniciei.
- În trecut, se obișnuia ca prima felie de tort să fie tăiată de mireasă, deoarece se considera că gestul semnifică pierderea virginității.
- La unele nunți tortul este tăiat de miri dar împreună cu nașii, deci nu se ține cont de superstiții și obiceiuri vechi.
Pentru a surprinde cele mai frumoase momente de la nunta voastră, puteți închiria o cabină fotografică de pe Internet, care va spori și mai mult distracția invitaților. Puteți apela la cele mai bune servicii de închiriat cabină foto în București și comanda modelul preferat, pentru a face poze amuzante cu cei dragi, la eveniment.
La noi în țară obiceiurile la nunți sunt clare, în alte părți ale lumii lucrurile sunt diferite. Desigur totul ține de tradițiile fiecărui popor în parte, toate fiind foarte frumoase și interesante.
Iată câteva dintre acestea:
- La italieni se face “zuppa inglese“, care este considerat un tort antic (inventat în sec. al XVI-lea). Aceasta este de fapt un fel de budincă sofisticată din bucătăria italiană modernă. Deși numele ar spune altceva (se traduce “supa engleză“) este vorba despre un tort tradițional italian.
- În Caraibe se fac torturi din blat de cacao, însiropat cu rom sau vin, umplut cu fructe confiate.
- În Grecia, tortul de nuntă are blatul din făină de migdale, este umplut cu șarlotă, fructe, are miere de albine, semințe de susan și fulgi de migdale.
- În Germania, tortul de nuntă este din blat de nucă, însiropat cu puțin lichior. Umplutura este din nuga, marțipan și gem. Drept glazură se folosește fondantul.
- La coreeni, tortul de nuntă este realizat din orez, iar decorațiunile sunt din frișcă.
- La francezi, tortul de nuntă este realizat din bile de profiterol care sunt umplute cu cremă dulce și ornate cu caramel.
Nu toate torturile de nuntă sunt la fel, există diferențe mari, chiar și în ceea ce privește numărul de etaje. Important este să faceți o alegere potrivită, în funcție de stilul ceremoniei, tipul de recepție și gusturile voastre. Cel mai simplu este să se folosească ingrediente simple, elegante. De asemenea trebuie utilizate arome proaspete, de ciocolată și fructe, care se potrivesc și vor fi pe placul invitațiilor.
Se ține cont întotdeauna de numărul de invitați, tortul de nuntă trebuie să fie cât mai mare, să aibă mai multe etaje. Dacă doriți să impresionați oaspeții trebuie să alegeți un colț special pentru a așeza tortul, acolo fiind și un bufet cu prăjituri, bomboane, brioșe, diverse produse de patiserie delicioase.