Cum alegeti un nume de domeniu pentru magazin online?

Cum alegeti un nume de domeniu pentru magazin online?

Alegerea numelui afacerii dvs. are o importanta majora insa in prezent el trebuie completat si de alegerea unui nume de domeniu web relevant, care sa transforme magazinul dvs. online intr-un magazin de succes, cu vanzari mereu in crestere. Pe masura ce va creste numarul de vizitatori pe site-ul dvs. va creste si potentialul de a  vinde mai mult. 

Deciziile necesare functionarii unui magazin online nu difera cu mult de cele dintr-un magazin clasic, fiecare necesitand o analiza riguroasa si in final …. multa munca. 

Orice magazin online porneste insa de la numele de domeniu. Alegerea poate fi dificila si daca este incorecta, cu efecte negative asupra vanzarilor. Prin urmare, cum alegeti un nume de domeniu relevant pentru afacerea magazinul dvs. online? 

Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu pentru un magazin online 

Lansarea unei afaceri online este o aventura interesanta. Inainte de a va  construi website-ul, de a adauga produsele si de a incepe sa vindeti, trebuie sa achizitionati un nume de domeniu web. Exista foarte multe nume de domenii si extensii disponibile si totul va incepe cu o verificare a unui nume de domeniu si in final alegerea numelui de domeniu  potrivit care poate crea o relatie pozitiva cu clientii dvs. 

Iata ce trebuie sa stiti despre alegerea unui nume de domeniu pentru un magazin online puternic: 

1. Cautati numele dvs. de domeniu cu potrivire exacta 

Daca aveti deja un nume de companie care este cunoscut si in care clientii dvs. au incredere, este in interesul dvs. sa gasiti numele de domeniu corespunzator. Identitatea companiei dvs. ar trebui sa fie consecventa, atat online, cat si offline;  nu veti dori sa utilizati doua nume diferite, daca puteti evita acest lucru. 

Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa gasiti un nume de domeniu care sa se potriveasca exact cu numele companiei dvs. (mai ales daca verificati doar anumite extensii). 

Dar nu va descurajati! Doar pentru ca numele dvs. de domeniu cu potrivire exacta nu este disponibil, nu inseamna ca orice speranta este pierduta. 

 

2. Explorati noi oportunitati cu extensiile noi de domenii 

Daca ati inregistrat nume de domenii in trecut probabil stiti ca .com a fost considerat mult timp ca fiind „regele”. Si de ce anume? 

Domeniul .com este una dintre cele sase extensii de domeniu originale (TLD-uri) create in 1985. O mare parte din notorietatea .com are legatura cu faptul ca este familiar oamenilor. Dar familiaritatea extensiei nu este ceea ce cautati la un nume de domeniu. Relevanta si memorabilitatea (faptul de a fi retinut usor) sunt doua caracteristici foarte importante a unui nume de domeniu. 

Pentru un nume de domeniu relevant si memorabil trebuie sa va ganditi in afara extensiei .com. Puteti lua in considerare sa utilizati extensiile noi de domenii , pentru a inregistra un nume de domeniu perfect pentru un magazin online. Acestea vor face numele de domeniu mai descriptiv, reflectand in mod clar scopul website-ului si companiei dvs. 

Sa presupunem ca detineti o cafenea (o locatie fizica), afacerea dvs. este infloritoare si decideti sa va vindeti produsele si online. Daca o extensie clasica de tipul numecafenea.ro nu este disponibila puteti incerca o alternativa precum numecafenea.online. 

Printre extensiile excelente de nume de domenii care pot fi luate in considerare pentru un magazin online sunt: 

.store
.biz
.shop
.boutique 

 

3. Luati in considerare achizitionarea unui nume de domeniu premium 

Poate ca atunci cand ati cautat pentru prima data un nume de domeniu, l-ati vazut pe cel dorit in rezultate, dar a fost mai scump decat celelalte. De ce? 

Sunt sanse sa fi fost un nume de domeniu premium. Numele de domenii premium sunt domenii cu relevanta mai mare intr-un anumit domeniu sau care folosesc cuvinte cheie populare ceea ce va poate ajuta sa oferiti un „impuls” SEO site-ului dvs. si sunt adesea mai scurte si mai memorabile. Toate aceste caracteristici servesc pentru a le face brandabile si pentru a le creste valoarea. 

Daca un domeniu premium a fost folosit anterior pentru un website poate veni chiar si cu trafic care ar putea ajuta afacerea dvs. sa creasca! 

Numele de domenii premium pot reprezenta o investitie excelenta in afacerea dvs. de comert electronic si sunt oportunitati care nu trebuie ignorate. 

 

4. Evitati cratimele si caracterele excesive 

Se intampla frecvent sa nu gasiti numele de domeniu dorit din prima incercare. Nu incercati sa gasiti o variante usoare, cel mai frecvent prin adaugarea de cratime si numere. 

Tineti cont de clientii dvs. si de vizitatorii web site-ului atunci cand alegeti numele de domeniu. Cu cat aveti mai multe caractere si numere in domeniul dvs., cu atat este mai putin probabil ca acestia sa si-l aminteasca. 

Iar acest lucru inseamna: 

  • ca ar putea scrie gresit numele de domeniu  
  • ar putea ajunge pe site-ul unui concurent  
  • ar putea presupune ca site-ul dvs. nu mai functioneaza  
  • creeaza impresia ca ati inchis afacerea 

Cu exceptia cazului in care numele companiei dvs. contine cratime si numere iar clientii dvs. sunt e familiarizati cu acesta, nu le includeti in numele domeniului dvs. 

 

5. Evitati ortografia unica (interesanta) 

Fiecare persoana este unica, la fel si afacerile si trebuie sa aveti un atu care sa va diferentieze de concurenti. Nu incercati  ca acest atu sa fie un nume de domeniu scris cu caractere unice. 

Un domeniu cu ortografie ciudata nu inseamna ca este memorabil. Inlocuirea diacriticelor cu „tz”, „sh”, cratimele dintre litere si numerele aleatorii la sfarsitul numelui de domeniu sunt greu de retinut. 

 

6. Testati sonoritatea numelui de domeniu 

Puteti testa calitatea numelui de domeniu pronuntandu-l cu voce tare. Daca cineva poate scrie cu usurinta numele dvs. de domeniu pe baza felului in care l-a auzit pronuntat, atunci felicitari! Numele dvs. de domeniu a trecut testul. Daca nu, trebuie sa reveniti asupra acestuia. Puteti face testul si acasa, cu prietenii si familia. 

Exista multe litere si combinatii de litere care suna la fel, cum ar fi „ph” si „f”. Deci, asigurati-va ca scrieti numele de domeniu in modul cel mai obisnuit in loc sa utilizati cea mai interesanta ortografie. 

Un nume de domeniu pentru un magazin online ar trebui sa fie puternic 

Numele dvs. de domeniu va fi adesea primul punct de contact pe care cineva il are cu compania si afacerea dvs. Alegeti un nume de domeniu cu semnificatie, valorificand cele peste 1000 extensii noi de domeniu existente. Puteti alege astfel un nume de domeniu  relevant care sa atraga mai multi vizitatori  pe site-ul dvs. 

Numele de domeniu ajuta la stabilirea identitatii marcii si il face usor de tinut minte (memorabil). Asa ca nu uitati sa gasiti un nume care este usor de pronuntat si de scris.