Aimara și Gordon, doi tineri din Statele Unite ale Americii, au vândut tot ce aveau pentru a putea călători în întreaga lume. Americanii au ajuns recent în România, mai exact la Brașov, acolo unde au testat cele mai delicioase preparate din bucătăria tradițională românească. Iată cum au reacționat, după ce au mâncat ciorbă de fasole în pâine şi sarmale.
Aimara și Gordon au stat câteva zile la Brașov, iar în tot acest timp au vizitat cele mai interesante locuri și s-au bucurat de peisaje. Nu în ultimul rând, tinerii au gustat din preparatele tradiționale românești, fiind de-a dreptul încântați de ceea ce au găsit în farfurii.
În prima fază, Aimara și Gordon s-au oprit la un chioșc, de unde au luat plăcintă cu brânză de oaie, covrig polonez și covrig cu vișine și se pare, că toate preparatele au fost pe placul lor.
Ce reacție au avut cei doi turiști, după ce au mâncat ciorbă de fasole în pâine şi sarmale
Apoi, au ajuns la un restaurant din inima Brașovului, iar după ce au analizat meniul, au decis să comande ciorbă de fasole în pâine, salată de vinete cu roșii, sarmale și bulz cu cârnați.
După ce au gustat din primul preparat, reacția lor a fost una pe măsură.
”E atât de bun. Carnea de porc e afumată, e atât de aromat. Sigur o să mai comandăm ciorba de fasole în pâine, cât timp o să mai stăm în România”, spun cei doi.
A urmat apoi salata de vinete cu roșii.
”Am observat că în România totul se pune pe pâine. E foarte bun. Legumele sunt foarte bune în România”.
Când au ajuns la sarmale, cei doi au spus: ”Sarmalele miros incredibil. E delicios. Smântâna e atât de diferită față de cea din SUA. Am observat că în România se mănâncă foarte multă carne de porc”.
De asemenea, cuplul a fost impresionat și de ultimul fel de mâncare. Nu au uitat evident nici de desert.
”E foarte bun. Chiar aveam așteptări mari pentru că toată lumea spune că e delicios și trebuie să încerci. Și chiar e foarte bun, nu e foarte dulce”, spune Aimara.