Cine este Emma Răducanu, noua campioană la US Open 2021

Cine este Emma Răducanu, noua campioană la US Open 2021

Emma Răducanu, locul 150 WTA scrie istorie la US Open 2021. Tânăra, în vârstă de 18 ani a câștigat, sâmbătă seara, finala US Open 2021, impresionând o lume întreagă cu abilitățile ei. Ea a venit din calificări, pentru prima dată într-o finală de Grand Slam și a câștigat trofeul fără să fi pierdut vreun set de-a lungul întregii competiții.

Câștigătoarea US Open 2021, Emma Răducanu este prima jucătoare, atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin reuseste sa câștige o finală de Grand Slam venind din calificări.

Emma a ajuns la performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate la Flushing Meadows, iar acest lucru nu s-a mai întâmpat din 2014. Atunci, Serena Williams era castigatoarea US Open și nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, tatăl său fiind din România, iar mama din China. Atunci cand Emma avea 2 ani, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie.

Sportiva a precizat presei din Marea Britanie că vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa, și că îi place foarte mult mâncarea autohtonă.

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, au jucat, sâmbătă, în finala US Open 2021. A fost o finală jucata între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.

Emma Răducanu, reprezinta Marea Britanie si are varsta de 18 ani, iar Leylah Fernandez, care vine din Canada, are 19 ani împliniți la 6 septembrie.

A fost primul meci, după 22 de ani când finala de la Flushing Meadows a fost disputată între două sportive tinere. În 1999, Serena Williams, care avea 17 ani pe atunci, o învingea pe elvețianca Martina Hingis, care avea 19 ani.

Imediat după finalizarea jocului, Emma Răducanu a făcut mai multe declatrații, felicitându-și adversara, aceasta i-a lăudat jocul și a spus că speră că se vor mai întâlni și în alte finale. „Sper că eu și Leylah v-am oferit un meci frumos astăzi”, a declarat Emma Răducanu.

Leylah Fernandez, favorită incontestabilă a publicului, a avut ochii în lacrimi și a spus că este mândră de ea și de cum a jucat în cele două săptămâni ale competiției.A promis că va fi puternică și rezistentă așa cum au fost newyorkezii acum 20 de ani, după atentate, că va reveni și va avea în mâini trofeul potrivit.

Finala US Open 2021 a căpătat astfel ceva din aura unui basm. Emma Răducanu este prințesa care trăiește finalul fericit al poveștii, un final la care nici măcar nu îndrăznea să viseze. Intrată în turneu de pe locul 150 WTA, victoria ei, recompensată cu 2.000 de puncte WTA, o va propulsa de luni tocmai pe locul 23 în clasamentul mondial. În plus, devine milionară. În contul ei vor intra 2,5 milioane de dolari.

La conferința de presă susținută după meci, Emma Răducanu a apărut în fața publicului extrem de fericită și modestă:

„Tot ce-am făcut a fost să mă concentrez cât de mult posibil, în fiecare moment. Au fost câteva confruntări cu adevărat grele. A trebuit să pun totul la bătaie pentru a face față în ambele seturi. Sunt mândră cum am reușit să rezist și să o scot la capăt”, a declarat Emma Raducanu.

„După meci, am făcut un duș, aceeași rutină ca întotdeauna. Nici nu m-am gândit când voi pleca acasă. Habar n-am când voi pleca spre casă. Habar n-am ce voi face mâine. Încerc doar să mă bucur de acest moment, să-l simt cu adevărat. Sunt convinsă că trebuie mă desprind complet de orice planuri pentru viitor, de orice program. Nu am nicio idee. Chiar acum, nu am nicio grijă. Pur și simplu mă bucur de viață”, a mai adăugat ea.