Contactați-ne
ROL.ro
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională. Are o vechime de peste 100 de ani şi un ingredient aparte

31 august 2023
in Timp liber

Zacusca este unul dintre preparatele nelipsite din cămara cu bunătăți pentru iarnă a gospodinelor. Cea mai veche reţetă de zacuscă de vinete a rămas neschimbată de 100 de ani.

Gospodinele au început să umple cămara cu borcane cu siropuri, murături, dar și cu nelipsita zacuscă.

6 ingrediente necesare pentru a prepara o supă cremă de legume

18 ianuarie 2023

Puțini știu! Câte ore trebuie să dormim pe noapte în funcție de vârstă

17 octombrie 2022

Cunoasterea si respectarea regulilor de circulatie, este esentiala pentru siguranta traficului rutier!

14 mai 2021

Copilul calcă spre interior? Ce soluții propun medicii la diagnosticul care îi sperie pe părinți

19 decembrie 2022

Există o metodă de preparare pentru zacusca de vinete, care s-a păstrat neschimbată vreme de 100 de ani.

Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională nu are o modalitate de preparare uşoară, însă pregătită după această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti pas cu pas cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională.

Ingrediente cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională
2 kg ardei kapia;
6 kg vinete;
2 kg ardei gogoșari;
2 kg roșii;
500 ml ulei;
1 kg ceapa;
usturoi;
foi de dafin;
100 gr zahăr;
piper;
sare neiodata.
Pont pregătire cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională: Pentru a fi şi mai gustoasă, cu un miros uşor de fum, legumele le puteţi coace pe tablă sau pe grătar, dar în aceeaşi măsură pot fi pregătite şi la cuptor. Singura diferenţă este că vor fi mai închise la culoare, dar amestecate în zacuscă nu se va observa acest detaliu. Totodată, să aveţi în vedere că este necesar să înţepaţi vinetele înainte de a le băga la cuptor. Altfel, riscaţi să aveţi foarte mult de curăţat după.

Mod de preparare cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională
Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională nu se pregăteşte foarte uşor, însă vă puteţi împărţi munca pe mai multe zile. Coaceți vinetele pe tablă, le curățați, le scurgeti bine și dacă nu le faceți în 1-2 zile, le congelați.

După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic.

După 15 minute adăugați bulionul de roșii şi amestecați. Lăsați compoziţia să fiarbă pentru aproximativ 20 minute împreună. Vinetele le dați prin robot sau mașina de tocat carne. La fel veţi proceda şi în cazul ardeilor.

Zahărul este un ingredient aparte care se regăseşte în cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională. Acesta va lua din acididatea rosiilor.

Într-un alt ceaun turnați puțin ulei, vinetele,ardeii și le lăsați să se calească vreo 20 minute împreună. Amestecul de vinete îl turnaţi în ceaunul cu ceapă și bulion.

Amestecați, potriviți de sare și când începe să fiarbă bine faceți focul mic și lăsați vreao 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Aveți grijă să o acoperiți puțin, pentru că sare și puteți să va frigeti la mână, mai ales când amestecați.

Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine. Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională este gata atunci când devine lucioasă, uleiul iese la suprafața și zacusca este densă.

Zacusca de vinete se pune fierbinte în borcane curate și uscate din timp, după ce au fost sterilizate la cuptor cam 30 de minute, la 150 grade.

ShareTweetPinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Adio trotinete electrice. Prima capitală din Europa care interzice închirierea lor

Alocaţii iunie 2025. Se amână plata banilor. Când se virează pe card cei 719 lei

16

Cei doi copaci pe care nu ar trebui să îi ai în curte. De ce nu trebuie plantați niciodată lângă casă

28

Ce se dă de pomană de Înălțarea Domnului, pe 29 mai

28

Părintele Calistrat: „Rugăciunea de Aur este fix la miezul nopţii!” Rosteşte-o acum şi ai să vezi ce putere are:

18

Reduceri salariale majore pentru angajații SRI și STS după alegeri. Norma de echipare, norma de hrană și sporul de risc – eliminate sau diminuate

03

Avem imaginile bombă cu Lili Sandu! A pozat goală când era tânără, dar acum trecutul a ajuns-o din urmă! Iată care sunt pozele pe care le-ar vrea șterse

06

Moșii de vara 2025: Ce trebuie să dăm de pomană pe 7 iunie

03

MApN intervine după anunțul stării de mobilizare în România: „Autoritățile române sunt pregătite”

28

Cum alegi cele mai bune plase de mini fotbal

02

Poveste de viata: “Am 50 de ani și nu am copii. Dar nu trebuie să te plângi de mine — dimpotrivă, mă simt foarte fericit”

13
ROL.ro

© 1998-2025 ROL.ro | Contact

  • Ortodoxia.me
  • DailyNews.ro
  • Femina.ro
  • Travel.ro
  • Cinema.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC
  • Contact

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Ortodoxie
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Contactați-ne

© 1998-2025 ROL.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici