Sfântul Maslu este una din cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe române. Tu știi ce se duce la Sf. Maslu, la biserică? Ei bine, în rândurile de mai jos îți vom explica tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare pe care credincioșii ortodocși o respectă cu mare sfințenie.
În rândurile de mai jos îți vom explica ce este taina Sfântului Maslu, ce se duce la biserică, dar și ce se face cu uleiul și făina rămase de la Sf. Maslu. Iată tot ce trebuie să știe credincioșii ortodocși!
Ce este taina Sfântului Maslu
Taina Sfântului Maslu este slujba prin care Biserica Ortodoxă se roagă pentru persoanele bolnave și în acest fel le dăruiește harul tămăduirii și al iertării păcatelor. Acest lucru se face prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea rostită de preoți.
Denumirea de maslu provine din slavă: „maslo” înseamnă „untdelemn”. Se mai foloseşte și denumirea de „eleoungere”, care înseamnă „ungere cu untdelemn”. De asemenea, Sfântul Maslu este una din cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe.
Ce se duce la Sf. Maslu
La Sfântul Maslu se duc următoarele: untdelemn, făină și lumânări. Prin Maslu, untdelemnul și făina dau începutul unei vieți noi, după vindecare sau spre vindecare. Pentru Sfântul Maslu veți avea nevoie de șapte lumânări, deoarece acestea sunt un simbol sfânt al plinătății darurilor Duhului Sfânt.
Ce se face cu uleiul și făina rămase de la Sf. Maslu
Cu făina și uleiul rămase de la Sfântul Maslu se face o prescură. Aceasta se consumă în familie, dar doar sub supravegherea mamei, deoarece copiii sau soțul o pot arunca sau o pot pierde.
Se pune în mâncare numai dacă știți că o veți consuma pe toată, pentru ca aceasta să nu cumva să se strice și apoi să se arunce. Este un lucru sfințit și este păcat să fie aruncat.