Calificare spectaculoasă pentru FCSB în Europa League

Calificare spectaculoasă pentru FCSB în Europa League

FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, după un meci nebun cu sârbii de la Backa Topola: 4-4 la finalul celor 90 de minute, 6-6 după prelungiri și 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

Echipa de fotbal FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, impunându-se în faţa formaţiei din Serbia Backa Topola la loviturile de departajare cu 5-4, joi seara, pe Gradski Stadion din Senta, în turul al doilea al competiţiei, după ce scorul a fost egal 6-6 (1-2, 4-4) la finalul prelungirilor.

FCSB a fost nevoită să dispute partida cu Backa Topola, din deplasare, cu doar 14 jucători valizi în lot și fără 9 dintre fotbaliștii săi.

Partida a fost una extrem de tensionată, cu multe întoarceri de scor şi doi jucători eliminaţi de pe teren, Backa Topola reuşind să marcheze de patru ori în inferioritate numerică.

Steaua, decimată de coronavirus
FCSB a început meciul cu o formulă improvizată din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu coronavirus din lot şi a avut doar 14 jucători pe foaia oficială de meci.

Testaţi pozitiv în ultimele zile, nu au putut lua parte la acest meci jucătorii Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru, Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, antrenorul principal Anton Petrea şi membrii staff-ului tehnic Thomas Neubert, Horea Codorean, Sorin Cristof, Bogdan Stoica şi Marius Ianuli.

Formaţia bucureşteană va juca în turul al treilea preliminar, pe teren propriu, cu Slovan Liberec (24 septembrie), care a surclasat formaţia lituaniană Riteriai cu 5-1, în deplasare.

Roș-albaștrii au eliminat-o pe Shirak în primul tur preliminar, apoi au trecut de Backa Topola, fără mai mulți oameni de bază, iar următorul adversar pentru FCSB este Slovan Liberec.