Bile de Sticlă pentru Durificare și Curățare Suprafețe

Bile de Sticlă pentru Durificare și Curățare Suprafețe

 

Bilele de sticlă formează unul dintre acele materiale abrazive cu acțiune delicată asupra suprafețelor sablate. Spre deosebire de alte materiale, bilele de sticlă sunt o soluție economică de sablare și durificare suprafețe, fiind fabricate din sticle reciclate fără plumb, care sunt procesate și aduse la o forma rotundă. Este un material ecologic, care nu pune probleme de sănătate oamenilor datorită faptului că nu conține silicați liberi, este inert din punct de vedere chimic și poate fi reutilizat de până la 30 de ori, în funcție de procesele și suprafețele operate.

Bilele de sticlă sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Bilele de dimensiuni mari oferă suprafeței metalice o textură mai aspră și mai adâncă, în timp ce bilele de dimensiuni mai mici produc un finisaj extrem de fin și lucios. Totodată, bilele de sticlă pot fi fabricate având dimensiuni mult mai mici decât bilele de metal, fiind folosite pentru durificarea pieselor cu geometrii complexe și unghiuri fine, fără a strica forma acestora și fără a înlătura particule sau chiar bucăți din materialul de bază al pieselor.

Fiind un material neferos și stabil, bilele de sticlă nu contaminează suprafețele sablate, fiind folosite cu succes pentru suprafețe din INOX, aluminiu, piatră, ciment, lemn, fibră de sticlă, plastic. Bilele de sticlă, ca material de sablare, se folosesc pentru debavuare și curățare, înlăturând cu succes urmele de rugină, coroziune, depuneri de praf și mizerie, fără a zgâria sau strica suprafețele, fiind posibilă utilizarea acestora atât cu echipamente de propulsie pe bază de aer cât și cu echipamente pe bază de apă.

Durificarea suprafețelor cu bile de sticlă prezintă avantaje în creșterea rezistenței pieselor metalice atât la oboseală cât și la coroziunea fisurantă sub tensiune. Bilele de sticlă sunt un material relativ dur (înregistrând aproximativ valoarea 6 pe scara Mohs) ce are o greutate relativ mică, fapt care implică obținerea unor tensiuni reziduale de compresiune la suprafața pieselor, dar și un finisaj exterior extrem de satinat și bine șlefuit pentru suprafețele sablate.

Bilele de sticlă se folosesc în industria auto pentru îndepărtarea vopselelor auto de pe caroseriile mașinilor. Totodată, datorită acțiunii lor delicate, sunt folosite la curățarea și igienizarea aparaturilor medicale fine în industria farmaceutică. În industria aviatică, bilele de sticlă sunt folosite pentru curățarea și durificarea mai multor piese specifice, cum ar fi elicele, dar și a lamelelor motoarelor avioanelor.

bile-sticla

Un alt domeniu în care bilele de sticlă sunt folosite cu succes este marcajul drumurilor. Vopseaua de marcat drumurile conține bile de sticlă care au proprietăți de reflexie a luminilor farurilor, făcând ca marcajul să fie luminat și mai bine vizibil pe timp de noapte sau zi, asigurând astfel o siguranță sporită pentru conducătorii auto. Bilele de sticlă pot fi amestecate în vopsea încă de la început, dar pot fi adăugate și ulterior peste vopseaua proaspăt turnată.

GritSablare.ro oferă mai multe tipuri de bile de sticlă, produse la calitate ridicată, ce pot fi folosite în orice tip de operații de curățare, debavuare sau durificare suprafețe. Inginerii noștri oferă asistență și informații complete și pertinente în alegerea celor mai bune soluții, în funcție de suprafețele care trebuie curățate sau durificate, dar și în funcție de alte necesități. Un raport corect calitate-preț și livrarea în timp util a produselor comandate sunt premisele unor relații de colaborare benefice și avantajoase, atât pe termen mediu cât și pe termen lung, pentru toate părțile implicate.