Armata lui Putin a mai pierdut un comandat pe frontul din Ucraina. Este cel de-al 40-lea ofițer de rang înalt care a fost ucis în cele 50 de zile de la debutul invaziei rusești.
Locotenent-colonelul Denis Mezhuev, comandantul Brigăzii Motorizate Sevastopol, s-a stins din viață în timpul luptelor, conform informațiilor făcute publice de presa din Ucraina.
Nu au fost oferite mai multe detalii și nici nu a existat o confirmare oficială din partea Rusiei, însă un apropiat al Kremlinului, poetul rus Andrei Kovalev a solicitat într-o postare pe rețeaua socială VK ca Mezhuev să fie decorat postmortem.
„Pentru fapta sa, el este demn de titlul de Erou al Rusiei”, a scris poetul rus. „Fiul său poate fi mândru de tatăl său”, se mai precizează în mesajul de pe rețeaua socială rusă.
Câți militari ruși s-au stins din viață pe frontul din Ucraina
Ucrainenii afirmă că armata Rusiei a pierdut până în prezent un total de șapte generali și 33 de colonei în pe frontul războiului din Ucraina.
Numărul mare al ofițerilor de rang înalt care s-au stins din viață în Ucraina contrazice afirmația președintelui rus Vladimir Putin că „operațiunea militară specială” se desfășoară „conform planului”.
De la debutul invaziei rusești în Ucraina de pe data 24 februarie 2022, armata lui Vladimir Putin ar fi pierdut aproximativ 20.000 de soldați pe front.
Cu o zi în urmă, militari ruși au recuperat la Mariupol cadavrul generalului-maior Oleg Mityaev, în vârstă de 47 de ani, comandantul diviziei 150 motorizate a armatei ruse.
Război în Ucraina, ziua 50. 300 de civili ucraineni au fost ţinuţi ostatici timp de 4 săptămâni
Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că aproximativ 300 de persoane au fost ţinute ostatice timp de patru săptămâni în subsolul unei şcoli din satul Iahidne, lângă Cernihiv, situat în nordul Ucrainei, iar 18 dintre acestea s-au stins din viață în captivitate, potrivit BBC.
Oficialii au inclus în postarea de pe Twitter şi o imagine cu un perete, despre care afirmă că a fost folosită de ostatici pentru a ţine evidenţa zilelor în care au fost sechestraţi şi pentru a nota numele celor care se presupune că au murit, notează news.ro.
În urmă cu o săptămână, corespondentul BBC Yogita Limaye a vizitat satul Iahidne, unde sătenii au vorbit despre suferinţa lor. La acea vreme, sătenii mărturiseau că aproximativ 130 de persoane fuseseră înghesuite într-o cameră de aproximativ 65 de metri pătraţi.