Compania Arctic a anunțat sâmbătă seara că închide temporar fabrica de la Găești, după ce zeci de angajați au fost depistați pozitiv la coronavirus. Toți angajații fabricii din Găești vor intra în șomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producție rămân închise, anunță compania într-un comunicat.
Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producția pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere în data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecție.
La fabrica din Găești s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, după ce compania Arctic a decis să testeze mai mulți angajați, în urma unui prim caz înregistrat la data de 7 mai.
Toți cei confirmați pozitiv sunt asimptomatici și sunt spitalizați, sub atenta monitorizare a autorităților medicale locale.
Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și este unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României.
Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice.
Comunicatul Arctic:
„În calitate de lider al pieței de electrocasnice din România și de unul dintre cei mai importanți susținători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajați, compania Arctic prioritizează sănătatea și siguranța acestora, a partenerilor de afaceri și a consumatorilor.
La fabrica din Găești s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare inițiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai.
Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat.
Toți cei confirmați pozitiv sunt asimptomatici și sunt spitalizați, sub atenta monitorizare a autorităților medicale locale.
Liniile de lăzi frigorifice vor începe producția pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecție.
Toți angajații fabricii din Găești vor intra în șomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producție rămân închise, iar diferența până la salariul net corespunzător fiecărei poziții va fi acoperită de Arctic.
Angajații care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informați și sunt în prezent în autoizolare pentru a reduce răspândirea virusului. Compania Arctic continuă să monitorizeze situația și evoluția cazurilor confirmate și respectă toate recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România.
În calitate de jucător major al pieței de electrocasnice, sănătatea este prioritatea noastră principală și aplicăm cu cea mai mare responsabilitate toate măsurile de prevenție. Depunem în permanență toate eforturile pentru a depăși această perioadă plină de provocări cu întreruperi minime ale producției și serviciilor, pentru a răspunde nevoilor societății și asigurând în același timp sănătatea tuturor angajaților, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor și a comunităților locale. Am inițiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranță la cele deja existente în toate facilitățile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte și proactive, așa cum rezultă și din inspecțiile sanitare întreprinse și lucrăm în strânsă cooperare cu autoritățile sanitare locale și centrale, pentru a preveni răspândirea virusului și a proteja sănătatea angajaților noștri. Rămânem aproape și oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectați și familiilor lor, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.
Încă din primele stadii ale pandemiei, Arctic a pus în aplicare un plan temeinic de pregătire și de acțiune pentru a asigura măsuri de prevenție la cel mai înalt nivel în toate operațiunile sale, în sediul central și în fabrici.
Angajații au primit toate echipamentele de protecție necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei și recomandările autorităților.
Compania a intensificat măsurile de curățenie și igienă, precum și frecvența igienizării în timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentară a suprafețelor des utilizate.
Kituri de igienă au fost instalate în toate punctele de trafic și spațiile de facilități, în timp ce toate zonele comune ale clădirilor și instalațiile sunt în permanență dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaților.
În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porțile de acces, precum și camere termice pentru verificarea temperaturii.
La depozitul de la fabrica din Găești au fost montate dispozitive de curățare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.
În plus, față de aplicarea planului de prevenție, menit să protejeze sănătatea și siguranța angajaților, Arctic a venit și în sprijinul celor din prima linie a luptei împotriva Covid-19, prin donarea a peste 1.300 de electrocasnice în valoare de peste 1,4 milioane RON la peste 90 de spitale și unități medicale din toată România, inclusiv către toate spitalele importante din județul Dâmbovița.
Despre Arctic:
Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României.
Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.
Despre Arçelik:
Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de țări, are 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii și birouri de vânzări în întreaga lume. Compania deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) și este listată la Bursa de Valori din Istanbul”.