E alertă pe litoralul românesc! Anunț important pentru românii care merg sau care deja se află în vacanță la malul Mării Negre, trebuie să știe acest lucru! În urma măsurătorilor apei efectuate de autorități, în două dintre cele mai vizitate stațiuni s-au înregistrat concentrații mari de Escherichia Coli.
În două dintre cele mai vizitate stațiuni de pe litoralul românesc au fost înregistrate concentrații mari de Escherichia Coli. Autoritățile trag un semnal de alarmă și spun că pericolul este unul mai mare, în special pentru copii, dacă înghit apa din mare. Potrivit informațiilor, concentrația de E Coli, în acest weekend, la punctul Năvodari III, a depășit 130.
Anunț important pentru românii care merg sau care deja se află în vacanță pe litoralul românesc
E alertă pe litoralul românesc după ce, în urma măsurătorilor apei efectuate de autorități, în două dintre cele mai vizitate stațiuni de la malul Mării Negre, s-au înregistrat concentrații mari de Escherichia Coli. Potrivit specialiștilor, la punctul Năvodari III, concentrația de E Coli a depășit 130.
Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, a declarat că oamenilor le este permis să intre în apă pentru a face baie, dar recomandat este să fie precauți.
“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, spune Tudorel Ene.
Cadrele medicale recomandă părinților să aibă mare grijă și să fie atenți, ca cei mici să nu înghită o cantitate mare de apă.
“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.
Care sunt semnele și simptomele infecției cu E. coli
Semnele și simptomele infecției cu E. coli încep, de obicei, la trei sau patru zile după expunerea la bacterii. Vă puteți îmbolnăvi însă imediat, la o zi după expunerea la această bacterie, sau chiar o săptămână mai târziu.
Semnele și simptomele includ:
– Diaree, care poate varia de la ușoară și apoasă la severă și sângeroasă
– Crampe de stomac, durere sau sensibilitate
– Greață și vărsături, la unii oameni.