Reprezentanții Google au anunțat că, începând cu luna decembrie, vor începe să șteargă milioane de conturi de Gmail. Mai exact, este vorba despre conturile care au fost inactive timp de doi ani sau mai mult. Compania adoptă o abordare treptată, începând cu acele conturi care au fost create și nu mai sunt utilizate.
În luna mai a acestui an, Google a anunțat că va începe ștergerea conturilor Google care au rămas inactive timp de doi ani sau mai mult. Înainte de această actualizare a politicii, compania ar șterge numai conținutul stocat în cont, nu și contul în sine. Se pare că schimbarea este menită să consolideze securitatea, deoarece conturile neutilizate sunt mai susceptibile de a fi compromise. Google a spus că ștergerea va începe în decembrie 2023, scrie androidauthority.com.
Milioane de conturi de Gmail vor fi șterse. Ce trebuie să faci dacă vrei să îl păstrezi
Toți cei care folosesc Gmail trebuie să știe că un cont poate fi dezactivat în curând dacă nu este un utilizator frecvent. Într-un anunț recent, Google a emis un termen limită urgent pentru toți utilizatorii Gmail, avertizând că pot rămâne fără conturi luna viitoare.
Gigantul tehnologic a confirmat că va începe procesul de ștergere în decembrie 2023, vizând conturile care au fost inactive de cel puțin doi ani. Anunțul a fost făcut de vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli.
“Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a scris Kricheli, conform al.com, scrie antena3.ro.
Cum îți poți menține contul activ
Pentru a evita riscul ștergerii, Google recomandă utilizatorilor să rămână vigilenți și să urmeze câțiva pași simpli.
• Citirea sau trimiterea unui e-mail,
• Folosirea Google Drive,
• Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,
• Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,
• Folosirea motirului de căutare Google,
• Conectarea cu Google într-o altă aplicație.
Oricine are un abonament existent configurat prin contul Google este, de asemenea, considerat a avea un cont activ.