Ai nevoie de bani rapid? Iată 4 motive pentru împrumuturile personale

Ai nevoie de bani rapid? Iată 4 motive pentru împrumuturile personale

Împrumuturile personale reprezintă bani împrumuți care pot fi folosiți pentru achiziții, pentru consolidarea datoriilor, pentru diferite cheltuieli de urgență și pentru multe alte situații. Aceste împrumuturi sunt rambursate în rate lunare pe parcursul a doi până la șase ani, dar poate dura mai mult în funcție de circumstanțele tale și de cât de diligent(ă) ești cu efectuarea plăților.

Descoperă în continuare patru motive pentru a obține un împrumut personal rapid:

După ce ești aprobat(ă) pentru un împrumut personal, fondurile pe care le primești vor fi depuse în contul tău bancar într-o sumă forfetară. Transferul poate dura până la 24 de ore sau până la câteva săptămâni, în funcție de creditor. 

Bineînțeles, va trebui să începi să faci plăți lunare de îndată ce împrumutul este plătit. 

De asemenea, este important să obții informații cât mai complete privind termenii și condițiile contractului pe care intenționezi să îl semnezi.

1.Consolidarea datoriilor

Consolidarea datoriilor este unul dintre cele mai frecvente motive pentru a contracta un împrumut personal. 

Când soliciti un împrumut și îl folosești pentru a plăti mai multe alte împrumuturi sau cărți de credit, combini toate aceste solduri restante într-o singură plată lunară. Această grupare a datoriilor face mai ușor să stabilești un interval de timp pentru a îți plăti soldurile.

2.Renovarea casei

Poți folosi un împrumut personal pentru a îți moderniza casa sau pentru a finaliza reparațiile necesare, cum ar fi repararea instalațiilor sanitare sau refacerea cablajului electric.

Un împrumut personal este potrivit pentru persoanele care nu au capitaluri proprii în locuința lor sau nu doresc să obțină o linie de credit sau un împrumut. Spre deosebire de produsele de capital propriu, împrumuturile personale nu necesită adesea să îți folosești casa ca garanție. În acest fel, sunt mai puțin riscante.

3.Cheltuieli de urgență

Dacă ai o urgență financiară, cum ar fi plata pentru înmormântarea unei persoane dragi, utilizarea unui împrumut personal ar putea fi o opțiune cu costuri reduse.

De asemenea, facturile medicale surpriză reprezintă un alt motiv comun pentru a contracta un împrumut personal, mai ales dacă medicul îți solicită plata integrală. Tratamentele medicale comune care pot necesita utilizarea unui împrumut personal includ lucrări dentare, chirurgie, tratamente de fertilitate și alte proceduri care pot costa peste limita de venit disponibil în familie. 

4.Achiziții de aparate electrocasnice

Dezastrele casnice pot lovi în mod neașteptat. Dacă trebuie să cumperi brusc o mașină de spălat sau un frigider, dar nu ai fondurile la îndemână, un împrumut rapid – cum poți găsi pe Creditfix.ro, îți poate oferi liniște. Alte achiziții mari, cum ar fi un centru de divertisment sau computere pentru jocuri, pot ajunge, de asemenea, să coste mai mult decât ceea ce ai disponibil în fiecare lună.

Deși va trebui să plătești dobândă și eventual comisioane în avans, un împrumut personal îți poate economisi timp și bani pe termen lung, deoarece vei putea evita utilizarea altor alternative pe termen scurt.