David Hibbitt, in varsta de 33 de ani, a fost diagnosticat cu aceasta boala in luna iulie a anului 2012, fiind supus chimioterapiei, radioterapiei si operatiei pentru indepartarea intestinului gros.
Doctorul i-a spus ca boala era in faza terminala și că nu mai are mult de trăit, asa ca David s-a decis sa incerce uleiul de canabis ca un ultim gest disperat de a trăi si l-a achizitionat de la un dealer local cu £50 pe gram.
David Hibbitt, în vârstă de 33 de ani, a fost diagnosticat cu această boală în luna iulie a anului 2012, fiind supus chimioterapiei, radioterapiei și operației pentru îndepărtarea intestinului gros.
Doctorul i-a spus că boala era în fază terminală și că nu mai are mult de trăit, așa că David s-a decis să încerce uleiul de canabis ca un ultim gest disperat de a trăi și l-a achiziționat de la un dealer local cu £50 pe gram.
Acum este tată și conform ultimei evaluări, din luna ianuarie, este complet vindecat și pune acest miracol pe seama drogului de grupa B.
Acum privește spre viitor după ce azi, s-a căsătorit cu partenera sa, Heather Martin, în vârstă de 26 de ani, după șase ani de relație.
”Prietenii mi-au spus despre uleiul de canabis și i-am ignorat la început. Nu am luat niciodată droguri. Însă, în luna februarie a anului trecut, mi s-a spus că mai am de trăit între 18 luni și 5 ani și am simțit că trebuie să încerc orice pentru a mă vindeca. Simțeam că mă omoară chimioterapia și nu aveam nimic de pierdut. Nu puteam să accept că urma să mor.”
După ce a căutat pe internet ce opțiuni are, a descoperit foarte multe informații cu privire la uleiul de canabis și a decis să îl încerce.
”Am plătit în jur de £50 pe gram de la un tip care se ocupă cu asta, mi-a zis că îmi este suficient pentru o lună. Te urcă la cer și apoi te trântește la pământ, dar în niciun caz nu este la fel de rău precum chimioterapia. Durerea părea să dispară și părea, de asemenea, că își făcea treaba. Vreau doar să le aduc la cunoștință oamenilor că există și alte opțiuni.”
El a ales să continuie cu uleiul de canabis decât să mai facă vreun tratament, a decis să fie împotriva vreunei ședințe de chimioterapie.
După ce și-a făcut investigații în ianuarie i s-a spus că totul este în regulă- acest lucru determinându-l să înceapă să-și organizeze nunta.
Domnul Hibbitt, tatăl unui băiețel în vârstă de 5 ani, pe nume Ashton, spune:
”Nu am crezut niciodată că o să se întâmple asta, este minunat. Cu puțin noroc o să ajung să și îmbătrânesc. Mă simt minunat și sper ca povestea mea să îi inspire și pe alții.”
Logodnica sa, Heather, asistentă, menționează:
”La început nu am fost de acord să ia ulei de canabis deoarece este ilegal, însă, am văzut ce schimbări se produceau și m-am obișnuit. Este o persoană foarte determinată, a făcut multe cercetări și își dorea să trăiască. Suntem cu toții uimiți cât de bine i-a făcut. Nu îmi pot imagina viața fără el. Am trecut prin multe împreună.”
Reprezentantul Centrului de Cercetare din Marea Britanie spune că a auzit de pacienți care folosesc extract de canabis pentru a se trata dar nu există ‚o dovadă clara’ pentru a demonstra că este sigur și că are efect.
Instituțiile filantropice susțin cauza folosirii drogului și a cannabinoizilor sintetici în scopul tratării bolilor. Dr Kat Arney, de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie. a menționat:
”Știm faptul că substanța chimică activă găsită în canabis-canabinoizii- poate avea foarte multe efecte asupra celulelor canceroase crescute în laborator sau asupra tumorilor animale. Însă, pentru moment, nu există nicio dovadă clară care să ateste faptul că poate trata pacienții diagnosticați cu cancer. În ciuda acestor aspecte, anumiți pacienți aleg să se trateze cu extracte din canabis. Cercetătorii strâng păreri ale pacienților pentru a construi un răspuns la întrebarea: ajută sau nu aceste tratamente? Deși acest lucru înseamnă puțin în comparație cu cercetările din laboratoare. Cercetătorii de la Centrul de Cercetare din Marea Britanie susțin programele din clinici să trateze cancerul cu canabinoizi pentru a strânge date suficiente care să vină în favoarea pacienților diagnosticați cu cancer”.