În munții din Myanmar, la mare altitudine și departe de societatea modernă, trăiește Tribul Chin. Femeile născute în această zonă a lumii urmează cu strictețe tradiții considerate barbare de cei care le-au aflat povestea.
În apropierea vârstei de 12-14 ani, femeile sunt tatuate pe față printr-un procedeu dureros. Imprimarea în piele a vopselei poate dura zile întregi.
Conform legendei, această tradiție a fost inițiată pentru a evita ca tinerele să fie violate sau răpite. Cu alte cuvinte, frumusețea femeilor a fost știrbită intenționat pentru ca acestea să nu devină concubinele regilor antici, scrie Daily Mail.
Acest obicei a fost interzis de guvernul din Myanmar în anul 1960, însă pe chipul femeilor în vârstă se observă încă cictrici. Pentru ca transformarea să fie radicală, unele femei au fost obligate să poarte cercei imenși, care le-au mărit lobul urechii și le-au schimbat complet înfățișarea.
În funcție de Tribul Chin din care făceau parte-Munn, Dai și Mkang-modelul de tatuaj imprimat pe chipul femeilor era diferit. Femeile Dai și Mkang au pe desenate pe chip tatuaje similare, sub forma unor pătrate cu puncte în centrul lor. Tatuajele femeilor din Tribul Munn sunt alcătuite din linii care încep pe frunte și se prelungesc pe gât.
Vopseaua din care sunt realizate desenele pe chipul femeilor din Tribul Chin este un amestec de grăsime animală, plante și extract din bilă de bou.