Conflictele la locul de muncă reprezintă unele dintre cele mai neplăcute și stresante aspecte ale vieții, mai ales când ele depășesc magnitudinea unor certuri obișnuite și ajung să se desfășoare în fața instanței. Într-un astfel de scenariu nedorit, însă din care cu siguranță vreți să ieșiți cât mai rapid, aveți nevoie de un avocat din Timișoara profesionist, specializat în Dreptul muncii, care să vă ajute să rezolvați lucrurile în beneficiul dumneavoastră. Parcurgând articolul în continuare, veți afla care este rolul acestuia și cum vă poate sprijini, în mod concret, pentru tranșarea avantajoasă, din toate punctele de vedere, a neînțelegerilor cu angajatorul.
Un avocat Timisoara cu expertiză în Dreptul muncii are competențe în redactarea contractelor de muncă, regulamentelor de organizare și funcționare, precum și a altor documente interne; medierea și concilierea părților implicate în divergențe de muncă; reprezentarea juridică în cazul unor sancțiuni emise de ITM sau Garda Financiară; dar și în asistență și consultanță pentru constituirea, executarea sau încetarea contractului individual ori colectiv de muncă, proceduri de divizare, fuziune, organizare etc. Iată, mai jos, trei situații specifice în care v-ați putea regăsi și a căror “cheie” o deține un asemenea specialist:
1. Litigii de muncă. Indiferent că ocupați postura de angajat sau angajator, un avocat din Timișoara este alături de dumneavoastră, atât din punct de vedere al consilierii, cât și cu acțiuni propriu-zise, dublate de o cunoaștere temeinică a legislației din România. Alte exemple, la acest capitol, includ reprezentarea la ITM, asistența juridică pentru sindicate, medierea conflictelor (în locul unui proces costisitor și de lungă durată), respectiv litigii privind încălcarea drepturilor salariale, la concediu, securitate, sănătate, protecție în muncă, egalitate de șanse etc.;
2. Contestație la decizia de concediere. De asemenea, un avocat din Timișoara va fi de partea dumneavoastră, atât la propriu, cât și la figurat, și atunci când doriți să solicitați anularea deciziei de concediere (dacă o considerați nelegală sau netemeinică), plata unei despăgubiri bănești (egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate) ori reintegrarea pe postul deținut anterior (în cazul în care anularea deciziei reușește). Conform legii, contestarea deciziei de concediere este scutită de taxă judiciară și se judecă în regim de urgență;
3. Notificare prin avocat. Nu în ultimul rând, avocatul din Timișoara poate întocmi notificări, cu rol strict informativ, trimise înainte de punerea în mișcare a procedurilor legale, scopul fiind acela de a atenționa partea cealaltă cu privire la intențiile dumneavoastră. Spre exemplu, în cazul în care angajatorul nu este conștient de acțiunile greșite sau ofensatoare pe care le desfășoară, acesta va fi pus la punct prin intermediul notificării legale, aflând și despre eventualele consecințe de care se poate “lovi” la tribunal, în cazul demarării acțiunii.
Avocații profesioniști “acoperă” și Dreptul afacerilor, fiscal și penal!
Pe lângă Dreptul muncii, aria de expertiză a unui avocat Timișoara cu adevărat profesionist, așa cum sunt angajații Gociu & Asociații, include Dreptul afacerilor, Drept civil, Drept administrativ și fiscal, Drept penal, domenii precum Achiziții publice și Instituții publice, dar și posibilitatea de a înlocui întreg Departamentul juridic al unei companii (funcționând, astfel, ca un Departament juridic extern).