Una dintre cele mai populare aplicații de mesageri instant, WhatsApp ar putea deveni cu plată. Iată ce pregătesc dezvoltatorii aplicației și care vor fi funcțiile la care vei avea acces doar contracost.
Majoritatea aplicațiilor mobile au și o versiune Beta, fiind cea în care utilizatorii pot folosi viitoarea variantă a aplicației și în care erorile sunt corectate pe baza feedbackului oferit de către utilizatori, dezvoltatorilor. În versiunea Beta a aplicației WhatsApp au fost descoperite detalii care conturează tot mai tare ideea unei variante plătite a acesteia.
Meta se pare să se pregătește să lanseze o versiune premium a aplicației care va funcționa pe bază de abonament. În codul înscris în varianta Beta a WhatsApp au fost descoperite trei funcții noi care vor fi disponibile utilizatorilor doar contracost. Zvonurile nu exclud varianta ca și alte facilități să fie incluse până la lansarea în mod oficial a acesteia sau ulterior.
Cei care vor dori să se aboneze la varianta premium vor beneficia de un link personalizabil pentru profilul lor de WhatsApp. Acest link poate fi modificat la fiecare trei luni și reprezintă o modalitate mai ușoară de a contacta o companie de exemplu, decât în varianta clasică, pe baza numărului de telefon.
WhatsApp va introduce versiunea cu plată a aplicației
Cea de-a doua facilitate arată că versiunea premium va permite conectarea simultană a până la 10 dispozitive pentru același cont existent. În prezent, limita fiecărui utilizator este de 4 dispozitive conectate în același timp pe același cont.
Pentru că ne aflăm în perioada în care tot mai mulți angajați lucrează de acasă, dezvoltatorii aplicației s-au gândit să faciliteze conversațiile prin apel video mărind numărul de participanți. A treia funcție nouă va oferi celor care vor plăti abonamentul să inițieze apeluri video cu până la 32 de participanți.
Anterior, era cunoscut faptul că gigantul tehnologic testează varianta apelului video criptat cu până la 32 de participanți, însă nu se cunoștea că acest serviciu ar urma să fie oferit în schimbul unei sume de bani. Ca o concluzie, WhatsApp Premium se adresează mai mult companiilor, astfel că vor beneficia de facilități care pot mări productivitatea.