Zambetul este cel care poate infrumuseta si intineri trasaturile faciale ale fiecarui om. Deseori, atunci cand dantura lasa de dorit, iti controlezi atent felul in care razi sau vorbesti in public. Gandul ca persoanele din jur ar putea observa dintii lipsa te face sa te simti stingher si nu te lasa sa te bucuri liber, asa cum ti-ai dori.
Exista insa solutii diverse, de la cele clasice, pana la cele de ultima generatie, pentru a-ti reface dantura deteriorata. In functie de tehnica, dimensiunile si materialele utilizate, poti opta pentru urmatoarele tipuri de implant dentar:
- Mini-implanturile dentare
Chiar din denumirea lor e lesne de inteles ca acestea au dimensiuni reduse, sunt foarte subtiri, iar grosimea lor variaza intre 1.8 si 3 mm. Se utilizeaza cu succes in spatiile inguste sau ca implanturi provizorii si ajuta la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrarilor provizorii.
- Implanturile dentare clasice
Acestea sunt cele mai utilizate, intrucat sunt recomandate pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa, a mai multora sau a tuturor dintilor lipsa. Datorita dimensiunilor mai mari, in jur de 3-5 mm grosime si 15 mm inaltime, sunt perfecte pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe, obtinandu-se cele mai bune rezultate pentru pacienti.
- Sistemele revolutionare de tip Fast and Fixed
Folosesc un numar mai mic de incizii si implanturi in comparatie cu cele clasice si ofera posibilitatea de a avea dinti ficsi intr-o singura zi. Implanturile se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu ajutorul unui numar mai mic de implanturi, putandu-se atasa imediat o lucrare fixa provizorie.
- Implanturile dentare zigomatice
Un implant dentar zigomatic are cele mai mari dimensiuni. Aceste lucrari se folosesc doar in cazurile speciale, in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe. Denumirea acestora provine de la modul de ancorare in oasele pometilor, numite si oase zigomatice. Se recomanda in cazurile complexe, atunci cand pacientul nu dispune de suficient os din cauza resorbtiei severe.
Cum sa alegi un implant dentar?
Practic, alegerea se face impreuna cu medicul stomatolog, dupa o verificare minutioasa a situatiei dentare si a istoricului de sanatate. Dupa analizarea rezultatelor, medicul propune cea mai buna varianta de tratament, care s-ar potrivi perfect nevoilor tale.
Tot atunci se calculeaza costul estimativ, in functie de materialele implicate si manopera. Avand in vedere ca preturile nu sunt de neglijat si ca multi pacienti amana interventia tocmai din acest considerent, medicii stomatologi au stabilit in functie de raportul calitate / pret, 3 categorii de implanturi dentare din care poti alege. Acestea sunt: standard, premium si super premium.
Din categoria standard fac parte implanturile dentare cu pretul cel mai scazut. Acestea se caracterizeaza prin calitatea acceptabila data de patentele vechi care stau la baza modelelor respective. De asemenea, designul si tratamentul unui implant dentar standard influenteaza durata de folosire a acestuia.
Implanturile premium au un pret mediu si sunt de o calitate foarte buna, datorita faptului ca producatorii au investit foarte mult in cercetare in ultimii 15 ani. Aceasta categorie este cea mai folosita in lumea occidentala.
Implanturile super premium sunt realizate de cei mai renumiti 10 producatori mondiali, cu experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Sunt produse de ultima generatie, inovative, de calitate exceptionala, aspecte ce se reflecta si in pretul lor mai ridicat.
Programeaza o consultatie si afla care este tratamentul cu implant dentar cel mai potrivit pentru tine. Nu mai amana si lasa specialistii sa iti redea zambetul!