Orașul Bragadiru intră va intra în carantină, începând de luni seară, pentru o perioadă de două săptămâni, informează Prefectura Ilfov. În Bragadiru, rata de incidență a cazurilor de coronavirus a ajuns la 4,46. Prefectul Capitalei a anunțat în weekend că va discuta luni cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU în legătură cu posibile măsuri suplimentare pentru prevenirea carantinării.
Intrarea și ieșire din Bragadiru se va putea face doar pe baza unei declarații pe propria răspundere, a adeverinței de salariat sau a legitimației de serviciu, a explicat prefectul Daniel Zamfir la Digi 24.
Prefectul a precizat că trei localități sunt în carantină în județul Ilfov. În afară de Bragadiru mai sunt în această situație localitățile Clinceni (de pe 9 martie) și Dobroiești (de pe 11 martie), ambele pentru 14 zile.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că dacă în a doua parte a săptămânii se păstrează trendul crescător de cazuri de coronavirus în București va fi o ședință pentru a vedea dacă se impun măsuri în anticiparea carantinării.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, la Europa FM, că în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI, pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități, în contextul în care spitale precum Marius Nasta nu mai au locuri nici pentru pacienții Covid-19 cu forme mai puțin grave.
”Da, este adevărat că situația nu este foarte bună. (…), a spus Alin Stoica. ”Conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, dar spune că luni va discuta cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU despre evoluția pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mie de locuitori.
“Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta”, spune prefectul Bucureștiului.
Spitalele COVID din România se află din nou sub presiune. Crește numărul de infectări și numărul celor care fac forme grave ale bolii. În Capitală, duminică seară nu mai era niciun pat liber la secția ATI.
Capitala a raportat duminică 1.179 de infectări cu noul coronavirus în interval de 24 de ore.
Toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate și spitalele arată din nou ca în perioada de vârf a epidemiei, din toamna trecută. Ambulanțele stau la coadă pentru a lăsa pacienții, iar unii bolnavi sunt conectați la tuburile de oxigen pe holuri.
Imaginile surprinse de cadrele medicale în camerele de gardă arată că acolo se lucrează din nou ca pe front.
În curtea spitalelor, ambulanțele stau la coadă pentru a interna pacienții Covid pozitivi, iar pe holuri sunt pur și simplu parcați, cu tot cu paturi, pacienții conectați la oxigen care nu mai au loc în saloane. Toate ventilatoarele sunt ocupate, iar cea mai dureroasă situație, spun medicii din prima linie, este noaptea, când le vin oameni în stare foarte gravă și nu îi pot primi.