Facebook a acceptat să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conţinut care au dezvoltat probleme de sănătate mintală din cauza serviciului, relatează miercuri Agerpres.
Angajaţii afectaţi vor primi până la 50.000 de dolari pentru costul tratamentului dacă sunt diagnosticaţi cu o afecţiune, precum tulburarea de stres post-traumatic, au declarat marţi avocaţii reclamanţilor.
Moderatorii de conţinut pentru reţeaua de socializare trebuie să vizualizeze periodic imagini care conţin scene de violenţă şi abuz.
Ei sunt adesea angajaţi prin intermediul contractorilor, mai degrabă decât direct de către Facebook.
În toamna anului 2018, un fost moderator de conţinut a dat în judecată Facebook, susţinând că a dezvoltat tulburare de stres post-traumatic după nouă luni de verificare a conţinutului reţelei.
Acordul, care trebuie aprobat de un judecător, se aplică unui număr de peste 10.000 de persoane din California, Texas, Arizona şi Florida care au lucrat pentru Facebook din 2015.
Suma minimă acordată unui moderator este de 1.000 de dolari.
Facebook a anunţat în cadrul acordului că va lua şi alte măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a moderatorilor săi de conţinut. Sunetul va fi dezactivat în mod implicit la videoclipuri, iar acestea vor fi vizualizate în alb şi negru.
Cei care depun cereri pentru astfel de joburi vor fi supuşi unor verificări speciale pentru a li se testa rezistenţa la factorii perturbatori care pot afecta sănătatea mintală.