In zilele noastre, exista o multitudine de brand-uri internationale care comercializeaza cafea. Pentru un bautor de cafea incepator, toate par sa aiba acelasi gust, diferenta fiind observata doar in pret. Asta poate fi de neinteles. Traim intr-o lume in care ne sunt puse la dispozitie o gama variata de produse, fara ca noi sa stim exact care este diferenta dintre ele sau pe care sa o alegem.
In orice magazin intram, raftul pe care este depozitata cafeaua Tchibo exista un amalgam de preturi cat mai diferite, de la cele mai ieftine, si pana la preturi exorbitante. Dar de ce se intampla acest lucru, mare parte din oamenii din jurul nostru nu stiu raspunsul.
Totusi, raspunsul la aceasta intrebare este simplu. Pretul difera in functie de calitatea boabelor de cafea din care a fost realizata, modul in care au fost prajite si provenienta lor, ambalajul in care este impachetata, prospetime etc. In functie de aceste caracteristici, calitatea cafelei rezultate difera, iar pretul va fi pus in concordanta cu aceasta.
Cum faci diferenta intre cafeaua de calitate si cea mai putin buna?
In cazul in care nu esti un adept al bautului de cafea, dar esti curios sa testezi calitatea acesteia, poti realiza un scurt test. In acest fel, iti vei da seama daca este prajita corespunzator sau are o proveniena corespunzatoare.
Cea mai simpla modalitate de testare este sa introduci o lingura de cafea intr-un pahar cu apa rece si sa o lasi sa pluteasca la suprafata. In mod normal, cafeaua prajita corespunzator va pluti pentru cateva minute, inainte de a se scurge in pahar. In caz contrar, se va amesteca instant cu apa, fapt ce inseamna ca nu a fost prajita indeajuns sau a fost lasata prea mult timp. Acest fapt reduce din calitatea boabelor si a cafelei rezultate, aroma ideala pierzandu-se.
Daca esti un bautor impatimit de cafea si ai vrea, cu adevarat, sa poti face diferenta intre cafeaua de calitate si cea proasta doar din gust, te invit sa parcurgi randurile de mai jos. Vom descoperi impreuna modalitatile prin care poti face diferenta din aroma cafelei.
- Gust aromat pe care nu simti nevoia sa il schimbi
O cafea de inalta calitate Tchibo prezinta un echilibru placut de amar si dulce, in plus, avand un nivel corespunzator de aciditate. In acest fel a fost definit, de-a lungul timpului, gustul bun si aromat al cafelei. Orice alta derivata reprezinta o pierdere si nu este dorita.
In mare parte dintre cazuri, cafeaua simpla, neagra, nu este pe placul nimanui, ci din contra, da senzatia mai mult de amar, decat de dulce. Motiv pentru care, vei pregati laptele si, alaturi de zahar, iti vei transforma cafeaua dupa preferinte. In felul acesta, gustul cafelei se schimba, devine mai dulce si mai usor de suportat. Insa aceea nu este o cafea in sensul propriu al cuvantului, este o bautura calda realizata in combinatie cu cafeaua.
Cand faci acest lucru inseamna ca ai achizitionat o cafea de proasta calitate, a carei aroma nu o poti suporta si pe care trebuie sa o transformi in alta bautura. Eventual, prezinta un gust usor afumat sau de ars. Aceasta cafea nu este buna si nu ar trebui sa o mai achizitionezi.
Exista o varietate de motive pentru care nu se ridica la standardele potrivite, si anume: au fost arse prea mult sau prea putin boabele de cafea, mod putin favorabil in care au fost crescute plantele de cafea etc.
Atunci cand gusti dintr-o cafea de inalta calitate, aceasta trebuie sa iti transmita un sentiment de bine, sa te relaxeze si sa o consumi in continuare, fara sa adaugi lapte sau zahar pentru a-i schimba gustul. In acest fel, experienta va fi unica si placuta, iar tu vei continua sa ti-o doresti.
- Prospetime
Unul dintre cele mai importante aspecte este prospetimea, insa aceasta nu este foarte des intalnita in zilele noastre. In general, o cafea buna si aromata o poti realiza la maxim 15 – 30 de zile dupa ce boabele au fost prajite.
Insa, in cazul nostru, boabele de cafea si cafeaua macinata stau luni de zile pe rafturile magazinelor si in depozitele cafenelelor. Din aceleasi boabe invechite, se realizeaza cafeaua si la localuri si cafenele, indiferent de cat de populare sunt.
Desigur, asta nu inseamna ca este un lucru rau, poti prepara bautura indragita de tine si din cafea mai veche de 30 de zile. Insa aceasta nu iti mai ofera aceeasi experienta si acelasi gust aromat.
Daca simti nevoia ca in cafeaua de dimineata sa adaugi frisca, zahar, lapte, scortisoara si altele asemenea, pentru a o indulci sau ai da alt gust, inseamna ca acea cafea nu este buna. Nu se pozitioneaza in topul cafelelor, ci este una mediocra, careia trebuie sa ii schimbi gustul pentru a fi consumabila.
Cand cafeaua Tchibo este de calitate, aceste adaosuri ii preiau din aroma, o reduc ca intensitate, si o transforma intr-una generala, fata de care nu ai parte de nicio experienta extraordinara.
In general, cand detii o cafea de calitate, te vei bucura sa o bei simpla, fara sa ii pui zahar sau lapte. Aroma ei generala va fi cea care iti va placea. Desi, cu siguranta ca este dificil sa treci de la cafea cu lapte si scortisoara, la cafea simpla, in timp vei reusi sa faci asta.
Daca esti interesat sa incerci noua cafea Tchibo, in diversele forme puse la dispozitie, te invit sa accesezi pagina site-ului EspressoCafe.ro. Alaturi de echipa magazinului online, vei descoperi cafeaua ideala gusturilor tale si o vei putea achizitiona la un pret avantajos, beneficiind de livrare oriunde in tare.