În prezent, aplicațiile sunt aproape omniprezente. De la cumpărături, la călătorit, aplicațiile mobile ne pot ajuta să trăim mai bine și să lucrăm mai eficient. Bineînțeles, acestea pot face la fel de bine și opusul: ne pot distrage atenția de la ce avem de făcut și ne pot înghiți puținul timp liber disponibil.
Însă atât timp cât le alegi bine și le folosești cu măsură, aplicațiile pot fi deosebit de utile, atât în viața ta personală, cât și în cea profesională.
Iată câteva sugestii de aplicații utile, disponibile pentru descărcare în 2019, și de ce să optezi pentru ele:
1. Aplicații pentru carduri de loialitate
Cardurile de loialitate vin deseori cu reduceri atractive și oferte convenabile, însă numărul lor poate fi descurajant. Ca să nu îți umpli portofelul de carduri pentru farmacii, magazine de haine sau electronice, instalează-ți una din aplicațiile disponibile pentru carduri virtuale. Poți găsi, în App Store și Google Play, numeroase aplicații de acest tip, atât românești, cât și internaționale.
Același lucru este valabil și în cazul cardurilor pentru tichete de masă electronice și a celor de vacanță. Cu această aplicație, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, poți consulta oricând soldul cardului, poți descoperi locații noi din rețeaua de parteneri, poți adăuga carduri virtuale de loialitate și multe altele.
2. Aplicații de productivitate
În ceea ce privește aplicațiile de productivitate, există numeroase din care poți alege, dar nu toate au la bază același sistem. Unele aplicații (cum ar fi Toggl, Hours, Now Then, Rescue Time) funcționează prin măsurarea timpului alocat diferitelor sarcini pe parcursul zilei. În urma consultării rapoartelor, poți decide unde e nevoie de îmbunătățiri. Spre exemplu, poți observa că petreci neașteptat de mult timp răspunzând la emailuri.
Alte aplicații de productivitate (Habitica, Todoist Karma, SuperBetter) pornesc de la stabilirea unor obiective, iar apoi ești încurajat în diferite moduri să le atingi. Ai putea primi notificări sau ai putea participa la concursuri, toate ca să te ajute să fii mai motivat, mai determinat și mai concentrat la ceea ce ai de făcut.
3. Aplicații pentru managementul finanțelor proprii
Nu reușești să economisești? Salariul se termină mai repede decât te-ai așteptat? Îți dorești o imagine mai clară a modului în care îți cheltuiești banii? Dacă te regăsești în cel puțin una din aceste situații, o aplicație de monitorizare a cheltuielilor și finanțelor personale îți va fi cu siguranță utilă. E bine să testezi mai multe aplicații și să o alegi pe cea care are raportul cel mai bun între simplitatea folosirii și beneficiile pe care ți le oferă.
Totodată, ia în calcul diferențele dintre aplicații: unele au un scop general, pe când altele sunt perfecte pentru plata datoriilor, economii sau alte obiective. Aplicații foarte bune pentru managementul finanțelor personale includ: Mint, Wally, Coinbase, Tycoon, You Need a Budget, Acorns, Robinhood și Venmo, potrivit unui top realizat de Investopedia.
4. Aplicații pentru automatizare
Sarcinile repetitive și plictisitoare nu își au locul în epoca automatizării. Aceasta nu este doar pentru marile companii. Folosind o simplă aplicație, poți reduce timpul petrecut pe sarcini plictisitoare, care implică smartphone-ul, tableta sau dispozitive inteligente conectate la acestea (spre exemplu, becuri sau termostate inteligente). Exemplele includ IFTTT, Zapier sau Automate de la LlamaLab. Cu acestea, poți conecta un număr mare de aplicații între ele și să găsești noi moduri de a economisi timp.
5. Aplicații pentru citit mai târziu
În decursul unei zile, poți da peste numeroase articole și materiale interesante, pe care nu ai însă timp să le citești pe moment. Aplicații precum Pocket și Instapaper și-au propus să facă salvarea acestora cât mai simplă, dar și să creeze un mediu perfect pentru citit, fără reclame și cu un design simplu, care scoate în evidență conținutul. Pe termen mediu și lung, aceste aplicații te ajută să fii mai informat, fără să îți fie afectată productivitatea.
Sursa: forbes.ro