Conversațiile tale pe WhatsApp și Facebook Messenger for ajunge în mâna autorităților în curând. În teorie, va fi nevoie de un mandat pentru astfel de situații, dar acela reprezintă cea mai mică problemă.
Tot mai multe aplicații care au promis că țin la securitatea datelor utilizatorilor sunt obligate să ți le dezăluie autorităților, sub pretextul că ajută la binele majorității. Cu alte cuvinte, indiferent dacă este vorba de camere de securitate în fiecare colțișor al unui oraș sau de partajarea mesajelor tale, astfel de măsuri de invadare a intimității sunt argumentate prin prevenirea terorismului.
Dacă reprezinți interesele unei companii americane și nu vrei să partajezi datele utilizatorilor, înseamnă că ții cu teroriști și facilitezi activitatea lor. Argumentul că ții la securitatea datelor utilizatorilor nu este unul fiabil.
Cea mai nouă țară care impune rețelelor sociale cu sediul în SUA să îți partajeze conversațiile este Marea Britanie. Ca urmare, dacă ai vreun prieten în Anglia și obișnuiți să discutați pe WhatsApp sau Messenger, ai în vedere că acele mesaje pot fi citite de către autorități.
Nu de alta, dar în urma acordului semnat luna viitoare, Facebook și WhatsApp vor fi obligate prin lege să partajeze mesajele criptate ale utilizatorilor la cerere poliției, din cauza unui nou acord între Statele Unite și Regatul Unite, conform Bloomberg. Acele date vor fi partajate pentru a ajuta în cadrul investigațiilor cazurilor grave, precum terorism sau pedofilie.
Dezbaterea pe marginea mesageriei criptate este una mai veche. Secretarul de stat Priti Patel a avetizat anterior că opțiunea oferită de Facebook, care permite utilizatorilor să folosească mesaje criptate, va ajuta infractorii și a cerut firmelor să dezvolte cadre care să permită agențiilor de informații acces la platformele lor.
„Ne opunem eforturilor guvernamentale de a construi portițe, pentru că acestea ar afecta sfera privată și securitatea utilizatorilor de pretutindeni”, a transmis Facebook printr-un comunicat. De partea cealaltă a baricadei, autoritățile britanice au ată opinie. „Politicile guvernamentale precum Cloud Act permit companiilor să ofere informațiile disponibile când sunt primite solicitări legale valide și nu este nevoie ca firmele să aibă portițe.”, au declarat oficialii din Regatul Unit.
Sursa: playtech.ro