Pentru ca un film să fie unul de succes, are nevoie, în primul rând, de un regizor de excepție! Camelia Popa este cea căreia i se datorează reușita comediei ardelenești Pup-o, mă!, ce va avea premiera pe 26 octombrie în cinematografele din toată țara.
Echipa noastra a stat de vorba cu regizoarea Camelia Popa pentru a afla mai multe detalii despre tot ceea ce s-a întâmplat pe platourile de filmare:
Rol.ro: Stiu ca intreg filmul a fost filmat in decoruri naturale, la Rachitele, in Muntii Apuseni. Cum a fost acolo?
Camelia Popa: In afara faptului ca in fiecare zi eram la cheremul vremii si ca peisajele erau naucitoare, totul a fost ca la orice filmare: glume, neintelegeri, impacari si reimpacari, aventuri off road si niste gazde minunate.
R: Cum a fost lucrul cu actorii?
C.P: Intens, amuzant si cu multa incredere. Din cauza programului incarcat al actorilor, timpul de repetitie a fost unul scurt. Cu exceptia lui Alin Panc, cu care lucrez deja de cativa ani, cu nici un alt actor din distributia acestui film, nu mai lucrasem. Am empatizat, ceea ce a facut ca lucrurile sa mearga unse de fiecare data. Mi-au placut preocuparea si constiinciozitatea cu care si-au pregatit personajul, la care se adauga desigur inteligenta proprie, imprumutata fiecarui personaj. E placut sa lucrez cu actori noi, pentru ca imi place sa descopar si sa ma redescopar in relatia cu acestia.
R: Neprevazutul este aproape inevitabil. Care au fost situatiile “de criza” intalnite pe platou?
C.P.: Pentru acest film, vremea instabila a fost surpriza zilnica a intregi perioade de filmare. Insa adevarul este ca in fiecare zi, cu o exceptie, plecam de la pensiune pe ploaie, iar cand ajungeam in locatia de filmare, ca printr-o minune, intreg cerul se degaja. Intr-o singura zi, ploaia s-a incapatanat sa persiste, ducand astfel la anularea zilei de filmare si implicit la anularea macaralei. Macara pe care o puteam avea doar in acea zi de filmare!
R: Sunt sigura ca pe langa munca, e si multa distractie pe platourile de filmare. Povesteste-mi despre cea mai amuzanta intamplare!
C.P.: N-am sa vorbesc despre cea mai amuzanta intamplare, pentru ca nu vreau sa fiu spoiler, dar o alta, poate la fel de amuzanta, a fost cand Alin, inspirat fiind de unul dintre localnici, se pregatea sa intre la cadru, cu o expresie si o anume maniera de exprimare pentru acea expresie, moment în care Sandu, fara a-i stii intentiile lui Alin, foloseste el expresia si exprimarea inspirate de localnic.
R: Ce are “Pup-o, ma” in plus fata de alte filme romanesti?
C.P.: E in primul rand un film senin si amuzant, vorbit in cel mai pur grai ardelenesc, a carui actiune se intampla intr-un peisaj minunat. Se vede țara asta frumoasă, așa cum e ea, nu întunecată, nu gri și în niciun caz tristă. Am vrut să fac un film pentru
bucuria oamenilor, cu iz de comedie românească veche, care să intre direct în sufletele lor.
R: Scenariul a fost respectat in totalitate? Sau putem regasi si scene “spontane” in film?
C.P.: Sunt si secvente spontane.
R: Ce te-a atras la scenariul “Pup-o, ma”?
C.P.: Am ras.
R: Descrie experienta “Pup-o, ma!” in cel mult trei cuvinte
C.P.: Amuzant, intens, prietenie.
Camelia Popa, absolventă a Universității Media, promoția 2000, este regizor, producător și scenarist.
A produs numeroase filme, printre care Departe de tine (2016) și Cangurul singuratic (2014), cu cel din urmă câștigând și Premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Național de film 3Fest, în 2015.
Din postura de scenaristă, Camelia Popa are în palmares filme precum 2 lei 60, Apartamentul sau Doi crai.
Printre filmele regizate de Camelia Popa se regăsesc: Pup-o, mă! (2018), 2 lei 60 (2017), Apartamentul (2017), Cangurul Singuratic (2015) sau Iubire și onoare (2011).