Securitatea si siguranta reprezinta doua conditii extrem de importante pentru fiecare individ in ziua de azi. Camerele de supraveghere devin cel mai de incredere prieten, putand fi considerate ochiul nostru digital. Caracteristicile acestora se inmultesc pe masura ce tehnologia avanseaza, devenind niste calculatoare in miniatura. Cand ne referim la implementarea unui nou sistem de supraveghere, regasim pe piata o gama foarte variata de produse ce pot fi personalizate in functie de nevoile specifice fiecarui utilizator, dar si de bugetul acestuia. O camera de supraveghere nu are rolul doar de a descuraja infractorii, dar si de a responsabiliza personalul angajat. Exista o dezbatere fara finalitate intre camerele HD analogice si camerele IP.
Preturile celor doua variante nu sunt mult diferite, insa este nevoie de o intelegere a functionarii lor. In vreme ce camerele de supraveghere HD pot fi folosite doar impreuna cu un inregistrator, DVR sau XVR pentru a inregistra imaginile, camerele IP functioneaza si de sine statator, avand IP ce poate fi accesat prin internet oricand, direct, fara a fi necesara o legatura cu un dispozitiv de inregistrare. In functie de bugetul de care dispuneti aveti la alegere o gama intreaga de camere supraveghere cu rezolutii ce pornesc de la 1MP, 2MP si ajung pana la 5MP si chiar peste in cazul modelelor IP. Spre deosebire de camerele HD, cele IP au caracteristici suplimentare, precum inregistrare la detectia de miscare, regasita in special in cazul camerelor IP wireless folosite de parinti pentru a-si monitoriza copiii.
Aceasta functie este utila si pentru supravegherea casei atunci cand sunteti plecat. Indiferent de tehnologia aleasa exista mai multe tipuri de camere de supraveghere. Cele mai comune sunt variantele de tip bullet (glont), montate de regula la exterior si sunt cele pe care le vedeti la intrarea intr-un magazin, a unei banci etc. Pentru interior sunt modelele de tip dome, au forma de glob si sunt instalate de regula pe tavan. Cand instalati o camera la exterior trebuie sa aveti grija sa alegeti un model cu factor de protectie la intemperii. Totusi este recomandata si o protectie suplimentara.
Aproape orice camera de supraveghere are leduri pentru iluminarea pe timp de noapte. In functie de numarul de leduri incorporate, aceasta va transmite o imagine clara pe o anumita distanta, astfel cu cat are mai multe leduri, cu atat va ilumina mai departe. Tehnologia evolueaza din ce in ce mai repede, iar unele produse care acum pot avea functii de top, peste cateva luni pot fi depasite tehnic de alte variante nou lansate.
Pentru ca este aproape imposibil sa tinem pasul cu achizitia ultimelor tehnologii in acest domeniu, este recomandat ca atunci cand investiti intr-un sistem de supraveghere sa tineti cont de faptul ca indiferent ca optati pentru camere de supraveghere ieftine sau scumpe, acestea va ofera siguranta pe care o cautati pentru o perioada suficient de mare de timp. Cum multitudinea de produse disponibile pe piata va poate ingreuna alegerea sistemului potrivit, la 1CCTV puteti gasi rapid si usor solutia optima pentru nevoile dumneavoastra.