Reprezentantii cofetariei online eTorturi.ro au decis sa isi indrume eficient clientii in alegerea torturilor de nunta si, in acest demers, subliniaza ca tonurile si tema receptiei joaca un rol important in decorarea acestui desert esential in cadrul evenimentului. Pentru echipa eTorturi, inspiratia de a crea torturi nunta este major influentata de preferintele si gusturile fiecarui cuplu. “Am pregatit mii de torturi la comanda si intotdeauna dorinta clientilor a fost prioritara pentru noi” – afirma un cofetar cu experienta din echipa cofetariei.
Ghidul eTorturi ii poate ajuta si pe cei mai nehotarati miri, punadu-le in atentie aspectele cele mai importante pentru selectarea tortului de nunta.
1. Participarea mirilor la o degustare de tort este esentiala pentru o alegere optima
Este deosebit de important ca viitorii miri sa mearga la locatia cofetariei pentru a incerca diferite propuneri. Degustarea este momentul ideal pentru a pune intrebari, pentru a examina portofoliul de produse si a conveni asupra ingredientelor, decorului si designului. Cei doi miri trebuie sa mearga impreuna la degustare, eventual, insotiti de inca o persoana cu gusturi asemanatoare lor – mai mult de trei opinii pot impiedica decizia finala.
2. Decorarea tortului trebuie sa se potriveasca cu stilul petrecerii
Aceasta conditie fiind indeplinita, totul va fi mai armonios si mai elegant. Mirii trebuie sa identifice detalii ale altor elemente ale nuntii (invitatii, rochie, buchet de mireasa, flori) si ii pot propune cofetarului sa le reproduca pe tort. De asemenea, trebuie sa se ia in considerare daca nunta va fi sarbatorita ziua sau noaptea si daca va fi organizata intr-un cort sa intr-un restaurant – in functie de culorile care predomina in aceste locatii se pot stabili si culorile tortului.
3. Dimensiunea tortului
Dimensiunea tortului depinde, bineinteles, de numarul de oaspeti. De obicei, unul dintre cele trei nivele este suficient pentru 80 sau 100 de invitati. Daca la nunta vor participa mai mult de 200 de persoane, trebuie sa se comande un tort cu cel putin cinci etaje. Un astfel de tort arata grozav in spatii cu tavane inalte sau in aer liber.
4. Nu trebuie sa se piarda din vedere bugetul
De regula, designul tortului determina costul. Acelasi lucru se poate spune si cand vine vorba despre ingrediente – daca se opteaza pentru ingrediente sezoniere (cazul fructelor, de exemplu), costul final va fi mai mic.
5. Mirii trebuie sa se asigure ca tortul le va fi transportat la locatia in care va fi organizata nunta
Inainte de a se plati un avans, trebuie sa se citeasca clauzele contractului – intre acestea trebuie sa existe si transportul tortului. De asemenea, pentru a se evita intarzierile, trebuie sa se verifice si daca tortul va ajunge cel putin cu doua ore inainte de taierea sa.
6. Aroma tortului de nunta
Nu exista o aroma specifica pentru un tort de nunta. Cel mai important este ca mirilor sa le placa. Acestia pot sa prefere ingredientele sezoniere (capsunile, portocalele, castanele) sau pot sa prefere mousse, smantana, ciocolata, vanilia, iar lista poate continua.
7. Cum se calculeaza dimensiunea unui tort de nunta?
Acest lucru depinde de numarul de persoane. In plus, este necesar sa se ia in considerare daca va exista o masa de desert sau nu.
8. Cu cat timp ar trebui sa fie comandat in avans?
Cu cel putin o luna in avans, pentru a programa toate detaliile si pentru ca mirii sa fie siguri ca le poate fi luata comanda. Exista perioade din an foarte aglomerate, in care comenzile nu pot fi luate in timp scurt.
9. Care este costul mediu?
Pretul mediu este calculat pe persoana si variaza in functie de numarul de ore necesare pentru a fi pregatit. Pretul creste in functie de decor si ingrediente.
Comenzile la torturile realizate cu ingrediente 100% naturale, pot fi realizate pe site-ul cofetariei online eTorturi.ro sau telefonic!