Timpul petrecut afară este ideal pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. În plus, atunci când familia beneficiază de oportunitatea de a se bucura de natură, pe lângă aerul curat respirat se adaugă și multele momente minunate petrecute împreună. Acestea se vor transforma în amintiri de neuitat, ce îi vor însoți pe cei mici toată viața. Orice parc din apropierea casei este o adevărată binecuvântare, deoarece reprezintă șansa unui spațiu sigur pentru relaxare, joacă și socializare.
Amenajarea unui parc ar trebui să fie o prioritate pentru orice comunitate, având în vedere avantajele mentale, fizice și emoționale, pentru toți cei care locuiesc în zonă. Pe lângă beneficiile de moment, existența unui parc în apropierea casei reprezintă un motiv major pentru creșterea valorii proprietății, în următorii ani. În acest fel, casa ta nu este doar un loc unde petreci clipe minunate alături de cei dragi, ci și o investiție foarte profitabilă, în cazul în care îți vei dori la un moment dat să vinzi.
Parcurile ar trebui să fie gândite, în primul rând, pentru a fi accesibile și sigure pentru copii. Aceștia trebuie să se îndrăgostească de spațiul respectiv, unde vor putea să facă mișcare, îmbunătățindu-și abilitățile fizice și cognitive, în cel mai plăcut mod. În plus, ar fi grozav să aibă la dispoziție jocuri Arcade pentru copii de la Waterboyz, unde pot face adevărate competiții amuzante pentru toți cei implicați. Iată care sunt cele mai interesante idei ce trebuiesc puse în aplicare odată cu amenajarea unui parc pentru copii:
1.Să aibă destul spațiu pentru mișcare
Atunci când se află în aer liber, copiii trebuie să fie încurajați să alerge, să sară, să se cațere și chiar să înoate. Un parc cu alei largi, cu zone speciale pavate cu materiale care previn accidentările, este ideal pentru copii de toate vârstele.
2.Poteci printre copaci
Pe lângă aleile asfaltate sau pavate, potecile făcute printre copaci, înconjurate de multă verdeață, oferă umbră naturală ce încurajează plimbările pe timpul zilei. În sezonul cald, parcurile se încing, devenind impracticabile în timpul orelor de la prânz. Pe de altă parte, potecile amenajate în mijlocul copacilor reprezintă o adevărată oază de răcoare, mai ales dacă există din loc în loc câte o bancă pentru odihnă sau un mic loc de joacă, având un leagăn sau un tobogan la dispoziție.
3.Loc de joacă
Pe lângă plimbările pe alei, cei mici adoră să se dea în leagăne și pe tobogane. Un loc de joacă trebuie să aibă obligatoriu o zonă amenajată cu echipamente pentru copii, care să le ofere atât distracție cât și oportunitatea de a-și îmbunătăți echilibrul și flexibilitatea. O căsuță în copac sau un perete pentru escaladă reprezintă întotdeauna un plus atunci când vine vorba despre amenajarea unui parc pentru copii.
4.Aparate pentru fitness
Ideale pentru copiii mai mari, aparatele pentru fitness montate în aer liber reprezintă momentul de început pentru o viață activă. Copiii vor putea să lucreze la bicicleta statică, să facă abdomene ori să-și întărească mușchii spatelui. Alături de ei se pot bucura de antrenamente valoroase, atât părinții dar și bunicii.
5.Fântână arteziană
Dacă la toată distracția de care se bucură în parc, cei mici au la dispoziție și o sursă de apă, nimic nu poate fi mai grozav. O fântână arteziană completată, în mod ideal, cu un mic traseu de apă ce înconjoară parcul, reprezintă o atracție ce nu poate fi ignorată de nimeni. Pe lângă plusul estetic ce îl oferă parcului, fântâna arteziană ajută și la păstrarea unei temperaturi și a unei umidități ideale pentru a petrece timp liber.
Ține cont de recomandările de mai sus atunci când ai în plan amenajarea unui parc pentru copii, iar rezultatul va fi îndrăgit de toată lumea.