5 motive să devii vegetarian

5 motive să devii vegetarian

Există o serie de motive pentru care oamenii aleg să nu mai consume carne sau alte preparate de origine animală, așa că ei optează pentru un stil alimentar vegetarian. Trebuie să știi că îți poți comanda mâncare vegetariană de la majoritatea firmelor care livrează mâncare, deci nu ai de ce să-ți faci griji în această privință. Pe foodpanda.ro ai de ales din numeroase preparate, în special pentru masa la birou.
În cazul în care te-ai gândit să renunți parțial sau definitiv la consumul de carne și nu ai destulă motivație pentru a face asta, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune argumte pentru a face acest lucru începând de acum.

1. Poți preveni apariția unor boli grave
Vegetarienii sunt mai puțin predispuși la anumite boli, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și diabetul. Datorită consumului redus de grăsimi și colesterol, bolile nu se pot instala în organism, mai ales că acesta consumă numeroase fibre și antioxidanți. La rândul lor, acestea protejează organismul de apariția a numeroase afecțiuni.

2. Poți pierde mai ușor în greutate
Carnea, în special cea din comerț, conține foarte multe grăsimi nesănătoase, iar consumată în cantități mult prea mari, vă poate crea probleme cu greutatea. Persoanele vegetariene stau mult mai bine la acest capitol și pot avea o greutate corporală normală, fără să-și facă griji pentru kilogramele în plus.

3. Poți avea un nivel mai mare de energie
Chiar dacă poate suna ciudat pentru mulți, consumul de fructe și legume îți oferă un plus de substanțe nutritive, apă și fibre, care sunt mult mai ușor de digerat. Organismul lucrează mai mult atunci când consumi carne, iar digestia alimentelor nesănătoase îți consumă multă energie. Un plus ar fi acela că plantele îți aduc un plus de oxigen în sânge, iar toate procesele din organism sunt mult mai ușor de realizat.

4. Eviți substanțele toxice
Nu este o noutate că produsele alimentare de origine animală din comerț conțin aditivi, coloranți și alte substanțe toxice pentru organism. Acestea sunt folosite pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor, pentru accelerarea procesului de maturare, pe lângă numeroasele substanțe folosite pentru creșterea animalelor. Toate acestea ajung în organism și pot provoca o serie de afecțiuni, de la stări de vomă și alergii, până la boli foarte grave.

5. Îți arăți dragostea pentru animale
Se știe că majoritatea animalelor din care se produc alimentele sunt crescute în condiții precare, fără să fie îngrijite sau să aibă libertate. Majoritatea păsărilor nu văd niciodată lumina zilei și sunt ținute în cuști de metal așezate unele peste celelalte. Astfel, prin reducerea consumului de carne se poate reduce numărul animalelor care sunt nevoite să sufere zilnic, în orice colț al lumii.

Înainte de a deveni vegetarian trebuie în primul rând să înțelegi ce înseamnă acest lucru și care sunt părțile bune și rele ale acestui lucru. Încearcă să adopți un nou stil de viață treptat, pentru ca organismul tău să se poată obișnui cu lipsa preparatelor de origine animală. Ar fi indicat să consulți un medic sau un nutriționist, care să-ți ofere mai multe detalii despre aceste lucruri. Chiar dacă organismul se poate simți slăbit la început, vei vedea că lipsa alimentelor de origine animală îți va aduce numai lucruri bune în viață.