miercuri, 29 iunie 2022
ROL.ro
Digising
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
miercuri, 29 iunie 2022
Nici un rezultat
Toate rezultatele
ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » 3 avantaje de care te bucuri când porți încălțăminte sport de alergare

3 avantaje de care te bucuri când porți încălțăminte sport de alergare

19/04/2022
in Timp liber

Alergatul este una dintre cele mai benefice forme de exercițiu pentru îmbunătățirea sănătății și a speranței de viață. Acest sport contribuie la consolidarea sistemului osos, îmbunătățește activitatea cardiovasculară și tonifică musculatura celor mai importante grupe de mușchi.

Însă atunci când alergi, mișcările specifice și contactul cu solul aplică o forță de până la 5 ori mai mare asupra articulațiilor picioarelor, spre deosebire de mersul normal. Șocul produs afectează în primă instanță membrele inferioare, însă este resimțit și la nivelul coloanei.

Citește și...

Cum alegi cele mai bune pensule pentru pictură

22/06/2022

4 moduri prin care poți stimula imaginația copilului

22/06/2022

Prin urmare, este important să porți încălțăminte sport adecvată acestei activități fizice, pentru a proteja anumite zone vitale ale corpului. Cei mai buni pantofi pentru alergare reduc riscul de accidentare și oferă stabilitate, pe orice tip de teren.

Iată mai multe informații esențiale despre beneficiile pe care aceste produse le asigură:

1. Permit amortizarea șocurilor în zona mediană a piciorului

Conform studiilor realizate, siguranța oferită de pantofii sport pentru zona mediană a piciorului (cea localizată între călcâi și degete) reprezintă cel mai important beneficiu pe care aceștia îl oferă.

De aceea, eforturile marilor producători de încălțăminte sport se concentrează adesea pe implementarea unor tehnologii menite sa absoarbă șocurile generate de contactul piciorului cu solul, mai ales în cazul pantofilor sport dedicați alergatului pe suprafețe dure.

Experți ai Consiliului American de Medicină Sportivă afirmă că activarea acestui beneficiu are un impact pozitiv asupra nivelului de stres concentrat pe călcâie, glezne și degetele piciorului, atunci când un sportiv aleargă.

De asemenea, o amortizare adecvată a șocurilor ce afectează porțiunea mediană a piciorului poate ajuta și la atenuarea sau prevenirea durerilor de genunchi, șold și spate, prin îmbunătățirea posturii corpului.

2. Oferă suport optim pentru orice tip de pronație
Pronația reprezintă mișcarea spre interior a piciorului la contactul cu solul, în timpul alergării.

În cazul unei pronații neutre, piciorul se rotește spre interior cu aproximativ 15%, susținând într-un mod optim greutatea și absorbind astfel mult mai bine șocurile la nivelul articulațiilor.

Însă există și cazuri în care această mișcare nu se execută în mod corect:

● suprapronația – laba piciorului se rotește spre interior cu peste 15%, iar genunchii se apropie foarte mult. Astfel, glezna întâmpină probleme în a stabiliza corpul, producându-se mai multă tensiune în genunchi. Frecventă în cazul persoanelor cu picior plat.

● subpronația – laba piciorului se rotește spre interior cu mai puțin de 15%, astfel că forța de impact se concentrează pe o zonă redusă a tălpii, iar greutatea corporală nu este distribuită uniform. Frecventă în cazul persoanelor cu un arc al piciorului ridicat.

Există pe piață pantofi sport de alergare adaptați oricărui tip de pronație, astfel încât orice persoană să beneficieze de beneficiile pe care le oferă alergatul, fără a se expune riscurilor asociate acestor probleme anatomice ale piciorului.

Încălțămintea sport pentru persoanele cu suprapronație sau subpronație asigură forme ale tălpii ce permit o pășire optimă, astfel încât greutatea corporală să poată fi distribuită într-un mod cât mai uniform, minimizându-se astfel efectele cu impact negativ asupra corpului.

Acest beneficiu este asociat și pantofilor dedicați mersului sportiv. Cere sfatul medicului specialist pentru realizarea unui test de pronație și comandă apoi cea mai potrivită incaltaminte pentru mers sportiv de dama sau de bărbați.

3. Contribuie la îmbunătățirea performanței atletice

Persoanele care utilizează în timpul sesiunilor de jogging încălțămintea sport potrivită ar putea atinge mult mai ușor obiectivele propuse, comparativ cu persoanele de vârstă și greutate identice, care nu aleg într-un mod inspirat aceste produse.

Îmbunătățirea performanței atletice, pe baza utilizării unor pantofi sport adecvați, se poate datora mai multor factori. Confortul termic sporit și absorbția eficientă a șocurilor, cu impact direct asupra senzațiilor percepute de sportiv, sunt cele mai relevante exemple.

Alergătorii de performanță utilizează doar încălțăminte sportivă ce poate genera un nivel cât mai ridicat al randamentului, privind: accelerarea, timpii de parcurgere a unei anumite distanțe, stabilitatea pe grade diferite de înclinație (în cazul probelor de trail) etc.

Însă chiar și cei care aleargă de plăcere pot obține rezultate mult mai bune, atunci când aleg adidașii potriviți. Cele mai importante criterii: mărimea piciorului, pronația, calitatea materialelor (impermeabilitate, respirabilitate), caracteristicile solului pe care aleargă.

Ținând cont de aceste criterii pentru alegerea încălțămintei sport, beneficiile despre care am discutat mai sus vor fi simplu de observat, chiar din primele săptămâni.

ShareTweetPinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Deflectoarele de aer conditionat, rol esential in protectia bebelusilor!

Urmatorul Articol

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, întâlnire față în față cu Vladimir Putin

Articole Similare

Timp liber

Amenajarea grădinii cu buget redus: 5 soluții și idei

22/06/2022
Timp liber

Covor din lână în living și dormitor: 3 sfaturi practice

22/06/2022
Timp liber

7 beneficii ale consumului de ceaiuri bio pe care trebuie să le știi

22/06/2022
Timp liber

Deviația de sept: ce este și cum se tratează?

22/06/2022
Timp liber

De ce sa alegi o agentie SEO care pune accent pe serviciul de content marketing?

08/06/2022
Timp liber

Cât de simplu este să achiziționezi o mașină electrică?

03/06/2022
Urmatorul Articol

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, întâlnire față în față cu Vladimir Putin

Articole Populare

  • Tabel vârstă pensionare anticipată femei. Află când vei ieși la pensie

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Președintele Chinei, Xi Jinping, sare în ajutorul Rusiei lui Vladimir Putin

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Legătura dintre campionul David Popovici și Irina Rimes. Cei doi au fost văzuți la aceeași masă

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cazul Caracal este aproape de final, la 3 ani de când Gheorghe Dincă le-a răpit pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Sistemele de rachete americane au fost livrate în Ucraina. Ministrul ucrainean al apărării, atac la adresa rușilor

    0
    Share 0 Tweet 0

Cele mai noi știri

Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

27/06/2022

Zelenski cere „maximum” de la liderii G7 pentru a pune capăt războiului cât mai repede

27/06/2022

Primarul din Argeș acuzat că cerea favoruri intime la interviul de angajare a fost reținut

27/06/2022

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

27/06/2022

Controlorii STB nu mai poartă vestele inscripționate de culoare albastră. Cum îi putem recunoaște pentru a evita o amendă nedorită

27/06/2022

Președintele Chinei, Xi Jinping, sare în ajutorul Rusiei lui Vladimir Putin

23/06/2022
ROL.ro

© 1998 - 2022 ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber

© 1998 - 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici